Ditka s svojo glasbo navdušila na Češkem

V okviru češko-slovenskega srečanja, ki ga je organiziralo češko-slovensko društvo v sodelovanju z veleposlaništvom Republike Slovenije v Pragi, je kot osrednja gostja nastopila kantavtorica in skladateljica Ditka, ob spremljavi pianista Gorazda Čepina in kitarista Jana Lužnika.

Koncert uglasbene poezije v slovenskem jeziku ter avtorskih pesmi v angleščini je bil izveden v prijetni atmosferi pivovarne Bernard, katere zgodovina sega vse do leta 1597.

Koncerta sta se udeležila tudi slovenska veleposlanica v Pragi, mag. Tanja Strniša, in njen soprog Toni Strniša, ki sta bila nad glasbenim dogodkom slovenske umetnice navdušena.

»S svojo glasbo sem se prvič predstavila na Češkem in zelo sem vesela, da so bili odzivi tako pozitivni. Kljub temu da večina prisotnih ni razumela slovenskega jezika, so se jih moje pesmi dotaknile,« je povedala Ditka.

Glasbenica je še dodala, da so si v Češki republiki ogledali tudi znamenitosti mesta Brno in čudovito okolico v okraju Vysočina, od koder izhaja znameniti češki pisatelj Jaroslav Hašek.

Nina Orehek, foto: ditkamusic.com

Tagi