Bralni kotiček – rezultati fotografskega natečaja

»Vedno bolj sem prepričan, da ljudje mislimo, da zbiramo knjige, knjige pa nas v resnici same poiščejo. Počakajo nas in nas najdejo. Knjige so vztrajne, leta lahko ždijo na polici in potem hop! ti nekega dne spremenijo življenje. Meni so ga velikokrat.«

Vinko Möderndorfer: Izdelovalec zvonov

Letos poleti smo v Knjižnici Domžale objavili fotografski natečaj z naslovom Bralni kotiček.

Ni lepšega, kot če se s knjigo v roki zavlečemo v svoj bralni kotiček, kjer se lahko odklopimo od zunanjega sveta in se popolnoma potopimo v svoj svet. Naj bo to zima, jesen, pomlad ali poletje, vedno se nekam zavlečemo in strastno listamo po čarobnem svetu besed. Zanimalo nas je, kje vse so vaši bralni kotički, še posebno v toplih pomladnih in jesenskih dneh, da bi nas greli v hladnih mesecih leta.

Natečaj je trajal do 22. septembra. Prispelo je 17 fotografij osmih avtorjev. Izmed vseh prispelih smo izbrali tri najboljše. Prav tako smo od vsakega avtorja izbrali eno, ki jo bomo uvrstili na našo razstavo ob posebni priložnosti.

Tri najboljše fotografije so:

1. mesto: Sodobna Pika Nogavička, Lejla Žerjav

Sodobna Pika Nogavička, Lejla Žerjav

2. mesto: Dedu za petami, Nataša Žerjav

Dedu za petami, Nataša Žerjav.

3. mesto: Branje na senu, Simona Ramšek 

Branje na senu, Simona Ramšek.
  • Na vrhu sveta: Tinkara Žerjav
  • V krošnji drevesa, Nataša Petre Gostinčar
  • S knjigo v naravi: Binca Lomšek
  • Ko šumijo listi, Sabina Furar
  • V dnevni sobi, Polona Velepec

Vsak vaš prispevek, ki bogati našo zbirko nas razveseli, zato se vsem iskreno zahvaljujemo in vas vabimo, da še naprej sodelujete pri naših natečajih.

Knjižnica Domžale

Tagi