Učenci OŠ Domžale na delavnici ustvarjali doodle

V sklopu natečaja Doodle 4 Google, s katerim Google k oblikovanju doodla na temo "Slovenija in jaz" prvič vabi tudi slovenske učence, so na slovenskih šolah potekale ustvarjalne delavnice, med drugim tudi na OŠ Domžale. Učenci slovenskih osnovnih šol so skupaj s priznano slovensko slikarko Ano-Marijo Krušič ustvarjali risbice, ki se bodo potegovale za naziv zmagovalni doodle, objavo na Google.si in lepe nagrade.

Google z natečajem Doodle 4 Google tokrat k risanje vabi slovenske učence. Učenci, ki bodo sodelovali v natečaju, bodo prek risb predstavili svoj pogled na Slovenijo, na svoj dom, naravne in kulturne danosti Slovenije, na preteklost, sedanjost in prihodnost. Kreativni natečaj je poziv slovenskim otrokom, starim med 6. in 15. letom (v treh starostnih skupinah: od 6 do 8 let, od 9 do 12 let in od 13 do 15 let), ki obiskujejo osnovno šolo v Sloveniji.

V sklopu natečaja, ki poteka do 6. decembra 2013, je Google organiziral tudi ustvarjalne delavnice po slovenskih osnovnih šolah in skupaj s priznano slovensko slikarko Ano-Marijo Krušič pričaral duh ustvarjalnosti oblikovanja doodla tudi slovenskim učencem. Nekaj fotografskih utrinkov je bilo zbranih na delavnici Osnovne šole Domžale. Vse risbice, ki so bile oblikovane na delavnicah, se bodo prav tako potegovale za naziv zmagovalni doodle, ki bo 23. januarja 2014 objavljen na Google.si.

Natečaj Doodle 4 Google poteka pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter v sodelovanju z Mestnim muzejem Ljubljana, kjer bo tudi potekal zaključni dogodek in kjer bodo tudi razstavljene risbe. Natečaj pa ima tudi družbeno odgovorno komponento, saj bo del sredstev projekta namenjen Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Maja Rokavec Photography
Tagi