Tudi letos najboljši gledališčniki Gorenjske zbrani v Dobu

Že dvajsetič zapored bodo v Dobu pri Domžalah, natančneje v Letnem gledališču Dob, na ogled najboljše gledališke predstave gorenjske regije JSKD.

Selektorji Javnega sklada za kulturne dejavnosti po celi Sloveniji opravijo oglede prijavljenih gledaliških predstav in izberejo najboljše v regiji, nato pa na regijskem srečanju izberejo še najboljše za državno srečanje. Na letošnjem regijskem srečanju gorenjskih gledaliških skupin bomo videli štiri izbrane predstave, ki bodo na ogled od četrtka, 15. junija do nedelje, 18. junija. Vsak večer z začetkom ob 21. uri, večina kar na letnem odru, ena pa v Kulturnem domu Dob. Obetajo se torej preverjeno kakovostne predstave iz Škofje Loke, Žiri, Bohinjske Bistrice in Trzina.

Zadnji večer bodo podelili še priznanja za najboljše igralce letošnjih predstav, to pa so: Karmen Zupan (iz Gledališča 2B Bohinjska Bistrica) Damijana Jesensko Capuder (iz DPD Svoboda Žiri), Klemen Klemenc (Gledališče Toneta Čufarja Jesenice) in Marko Starbek (KD Jožef Virk Dob). Podelili bodo tudi posebno priznanje celotni igralski zasedbi predstave Grenki sadeži resnice (KUD Franc Kotar Trzin). Omenjena predstava je nasploh prejela najboljšo oceno selektorja, na ogled pa bo zadnji dan festivala. Glede na rezultate izbora predstav in najboljših igralcev je opaziti pomemben delež gledaliških skupin iz domžalske območne izpostave JSKD, '' … na kar smo vsi zelo ponosni.'', je poudaril vodja izpostave Matej Primožič. Za samo organizacijo dogodka skrbi Kulturno društvo Jožef Virk Dob, ki v tem projektu tesno sodeluje z JSKD OI Domžale.

Skratka, vabljeni na jubilejni, 20. festival gorenjskih komedijantov, oziroma najboljših gledaliških skupin Gorenjske.

Program 20. Festivala gorenjskih komedijantov

Tagi