Trz’n, trzn’, Trznfest! 15. obletnica pomladnega festivala

Trznfest letos s še bolj bogatim programom

Letošnji Trznfest ob 15-letnici praznuje pravi mali jubilej in tako boste obiskovalci priča fantastičnim dogodkom med petnajstim in triindvajsetim majem. Poleg lansko leto začetega »Trzn' za slavo« ter Ledene dirke z ogromno kocko ledu na nosilih (prijave že potekajo na spletni strani http://trznfest.trzin.si !), se bo na odrih Trznfesta zvrstila kopica dogodkov. V oči najprej zbodejo najbolj znana imena, kot so Javšnik, Hodalič in glasbena skupina Društvo mrtvih pesnikov, pa tudi preostali program ni zanemarljiv, saj se za vsako starostno skupino najde nekaj.

Mladina bo ob začetku festivala, 15. maja, uživala v glasbi manj znanih glasbenih skupin in jih tudi ocenjevala, za konec petkovega večera pa bodo nastopili rockerji Anavrin.

Sobotno popoldne, 16. maja, bo prav gotovo zanimivo otroke, ali bolje rečeno, za cele za družine, saj s svojimi ustvarjalnimi delavnicami, stojnično promenado, otroško predstavo »Oskar in prijatelji« ter prvim iskanjem trzinskega talenta med otroci, ponuja mešanico dobrih doživetij. Sobotni večer bo uživaški predvsem za ljubitelje etno muzike s skupino Katanija ter pop-rock glasbe, ki bo prihajala iz zvočnikov ob igranju Društva mrtvih pesnikov.

V nedeljo, 17. maja, vas bo nasmejal Matjaž Javšnik, ki je trenutno igralsko angažiran v nadaljevanki Ena žlahtna štorija – v kulturnem domu bo ob 20.00 uri nastopil bo s svojo novo komedijo »Striptiz«.

Festival se bo nadaljeval s kanček bolj resnimi zvrstmi. V torek, 19. maja nas spet obišče Arne Hodalič, in sicer bo v kulturnem domu ob 20.00 uri predaval o svojih izkušnjah, ki jih je doživel ob popotovanjih po Indiji, ki jo po več kot 20 letih obiskovanja, res dobro pozna. Da so obiskovalci ob ogledu njegovih izredno kvalitetnih fotografij osupli, verjetno ni potrebno posebej poudarjati.

Četrtek, 21. maj bo namenjen vsem, ki so navdušeni bralci, obiskovalci gledališča in tudi tistim, ki po naravi radi zaidejo v bolj filozofske ali humanistične vode. Ogledati si bo moč predstavo domače, KUD-ovske avtorske produkcije, filozofske lutkovne nadaljevanke z naslovom »Smisu smisla«, po predstavi pa bo sledil filozofski večer z Iztokom Osojnikom, pesnikom in pisateljem, tvorcem na mnogih umetniških področjih. Iztok Osojnik je izdal 27 avtorskih knjig, dve zbirki esejev in študij, pet romanov ter znanstveno monografijo Somrak suverenosti. Za svoja dela je prejel kar nekaj tujih nagrad: mednarodno literarno nagrado KONS, italijansko nagrado Benečije-Julijske krajine za poezijo, Lucićevo nagrado in od slovenskih Jenkovo, Župančičevo in Veronikino nagrado. Njegove pesmi so bile prevedene v 13 jezikov. Večer bo moderiral igralec, avtor, režiser in humanist Miha Novak.

Zadnji dan festivala, v soboto, 23. maja pa Trzin gosti celjske ljubiteljske gledališčnike KUD Zarja Trnovlje-Celje, ki bodo nastopili z odlično komedijo, Goldonijevo »Krčmarico Mirandolino«, s katero so se lansko leto, kot tudi trzinski KUD s Samomorilcem, uvrstili na 53. državno tekmovanje, Linhartovo srečanje v Postojni, kjer so navdušili prepolno dvorano.

Organizator obvešča, da bo za Javšnikov »Striptiz« in Hodaličevo Indijo potrebno rezervirati prostor v dvorani, in sicer boste to lahko storili prek emaila: rezervacije@kud-trzin.si.

Festivala ne bi bilo brez sofinancerja Občine Trzin, glavnega organizatorja KUD Franc Kotar Trzin ter soorganizatorjev: Društvo za zaščito mladosti Trzin, TD Kanja, Športnega društva Trzin in pomoči gasilcev!

Zato pridite in se zabavajte, 15. pomlad bo krasna!

(bl)

Tukaj si lahko ogledate kratek program

Komentarji uporabnikov
Tagi