Stoji učilna zidana …

V Hali Komunalnega centra Domžale je v petek, 26. septembra 2014, potekala slavnostna akademija v čas 150-letnici šolstva na Domžalskem. Z osrednjo prireditvijo na katerih je nastopilo več kot 400 nastopajočih, so v Domžalah počastili 150-letnico ustanovitve prve javne šole.

Letos mineva 150-let od učilne zidane. V spomin na to častitljivo obletnico so letos potekale številne prireditve s katerimi so na takšen ali drugačen način obeležili to jubilejno letnico, ki jo ni kar tako za prezreti. Po izidu zbornika ob 150-letnici šolstva in spominski razstavi septembra letos, je minuli petek sledila še slavnostna akademija, na kateri je sodelovalo več kot 400 nastopajočih.

Vrhunska prireditev, ki se jo lahko ogledate v zgornjem videu je dokaz več, da v Domžalah znamo in zmoremo narediti prireditve, s katerimi pokažemo da spoštujemo našo preteklost. In za to, da je spomin na 150 let šolstva dobil mesto v posebni prireditvi so zaslužni: podžupanja Občine Domžale, Andreja Pogačnik Jarc, koordinator Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Domžale, Pavel Pevec in Tomaž Habe, ki je več kot vrhunsko vodil orkester in številčni pevski zbor učencev domžalskih osnovnih šol. Seveda ne smemo pozabiti na vse nastopajoče, ki so s svojim prispevkom pripomogli, da so Domžale 150 let šolstva užile in doživele prvovrstno.

Več pa v zgornjem videu!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi