Ste pripravljeni na pusta hrusta? Velika pustna povorka in “Naj pustni krof 2019” v Šentvidu pri Lukovici

Turistično društvo Sv. Vid na pustno soboto, 2. marca 2019, ob 14. uri, vabi na veliko pustno povorko v Šentvid pri Lukovici. Povorko bo – kot se spodobi za tak slavnostni sprevod – v taktu koračnic spremljala Godba Lukovica. Istočasno bo v Kulturnem domu Antona Martina Slomška komisija izbirala »Naj pustni krof 2019«. Če ste tudi vi med tistimi, ki radi cvrete slastne pustne krofe, vabljeni, da tja prinesete tri svoje najlepše krofe in se z njimi potegujte za ta laskavi naziv.

Pustna povorka se prične na vrhu Prevoj (pri telefonski govorilnici), nato pa se vse maškare ob glasni spremljavi Godbe Lukovica sprehodijo oziroma odpeljejo do prizorišča na Veidrovem trgu pri Kulturnem domu v Šentvidu. Sledi pustno rajanje in podelitev nagrad najboljšim maskam. Vstopnine ni!

Istočasno v Kulturnem domu komisija izbira “Naj pustni krof 2019”. Vsi, ki se želite s svojimi krofi potegovati za laskavi naziv Naj krofa, svoje najboljše 3 krofe ob 13. uri prinesite v Kulturni dom. Star pregovor pravi: »Če maškare visoko skačejo, bo lan visok, če divje plešejo, bo repa debela. Naj se pustno rajanje prične!«

Več o veliki pustni povorki in Naj pustnem krofu 2019, si lahko preberete na spletni strani TD Sv. Vid.

Miha Ulčar; Foto: TD Sv. Vid

Komentarji uporabnikov
Tagi