Slovesnost ob Dnevu samostojnosti in enotnosti in tradicionalni praznični koncert

Včeraj zvečer je v Hali komunalnega centra v Domžalah potekala osrednja občinska slovestnost ob Dnevu samostojnosti in enotnosti in tradicionalni praznični koncert Godbe Domžale. Slavnostni govornik na slovestnosti je bil podžupan Občine Domžale mag. Lovro Lončar.

Domžalski godbeniki pod vodstvom dirigenta Damjana Tomažina, so na koncertu zaigrali skladbe znanih domačih in tujih avtorjev in dokazali, da so res vrhunski glasbeniki, na katere smo lahko domžalčani zelo ponosni. Kot gost je na koncertu sodeloval Slovenski tolkalni duo, ki je v zadnjih časih ena najbolj prepoznavnih evropskih tolkalnih zasedb. Tolkalni duo sestavljata Simon Klavžar in Jože Bogolin.

Slovestnosti in prazničnega koncerta, kjer se je zbralo veliko število ljudi, so se udeležili tudi župan Občine Domžale Toni Dragar, podžupanja Andreja Pogačnik Jarc, podžupan mag. Lovro Lončar ter častni občani Občine Domžale dr. Miroslav Stiplovšek, dr. Velimir Vukelić in Peter Primožič. Prireditev je povezoval Jure Sešek.

Podžupan Občine Domžale mag. Lovro Lončar je v slavnostnem govoru spomnil na čas, ko smo se državljani na plebiscitu enotno odločili za samostojnost in da takšno enotnost, ki smo ji bili priča leta 1990 potrebujemo tudi danes. Med drugim je tudi omenil Godbo Domžale in njihove uspehe, ki jih dosegajo, ker delujejo enotno in usklajeno. In ravno takšen način delovanja potrebujemo na vseh področjih.

Avtor: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi