Slavnostna akademija ob slovenskem kulturnem prazniku v znamenju Lepe Vide

V sredo, 6. februarja 2019, s pričetkom ob 19. uri, je v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale potekala slavnostna akademija ob slovenskem kulturnem prazniku.

Slavnostna govornica je bila Ana Pavlič, predsednica Godbe Domžale. Godba Domžale letos praznuje 135 let delovanja, društvo pa obeležuje tudi 90 let godbenega doma, prvega na ozemlju takratne Jugoslavije. Godba Domžale je skozi svojo zgodovino prispevala k ustvarjanju kulturnega življenja v naši občini, aktivno je vpeta v različne občinske dogodke, skrbi pa tudi za ohranjanje tradicije in kulturne dediščine.

Slavnostnemu nagovoru je sledil kulturni program, naslovljen: O, LEPA MOJA VIDA iz ljudske zakladnice, v katerem so obiskovalci lahko prisluhnili slovenski pripovedni in drugi pesmi, v povezavi na prepesnitve dr. Franceta Prešerna in predstavitvi nekaterih dokumentiranih zapisov ljudskega blaga iz domžalskega področja. Izvajalca programa sta bila Ljoba Jenče, svobodna umetnica, zbirateljica slovenskega ustnega izročila in poustvarjalka, ter Jure Goručan, pianist, ki osebnostno in glasbeno sodi med bolj karizmatične in talentirane poustvarjalce.

Besedilo: Občina Domžale, Urad župana; Foto: Vido Repanšek

Tagi