Slamnikarski sejem zaključili s 3. Srečanjem ljudskih pevcev in godcev

V soboto, 10. junija 2017, v večernih urah, se je v sklopu Slamnikarskega sejma v Slamnikarskem muzeju Domžale odvijalo že 3. Srečanje ljudskih pevcev in godcev, ki so pripravili pester program in s tem dodali piko na »i« slamnikarskemu sejmu. Prireditev je potekala v organizaciji JSKD, Območne izpostave Domžale.

Obiskovalci tretjega srečanja ljudskih pevcev in godcev so v Slamnikarskem muzeju Domžale lahko tokrat prisluhnili eni godčevski skupini in petim pevskim skupinam. V uvodu je obiskovalce prireditve pozdravil Matej Primožič, vodja JSKD OI Domžale, ki je povedal, da je petje starih ljudskih pesmi bistvenega pomena za ohranjanje tovrstne kulturne dediščine.

V programu so se predstavili Ženska pevska skupina Društva Šola zdravja Domžale, pevke in pevci ljudskih pesmi KUD Fran Maselj Podlimbarski iz Krašnje, Ljudske pevke KD Domžale, Moški pevski zbor Janez Cerar iz Domžal ter Ljudski pevci iz Tuhinjske doline, zagodli in zaigrali pa so člani godčevske skupine Suha špaga.

Na koncu prireditve se je Matej Primožič vsem skupinam zahvalil za sodelovanje na 3. Srečanjem ljudskih pevcev in godcev Domžale ter jim podaril šopke.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Simona Pivar
Tagi