Slamnikarski sejem kot tradicionalna domžalska prireditev

Slamnikarski muzej, ki deluje pod okriljem Kulturnega doma Franca Bernika Domžale, tudi letos v sodelovanju z Občino Domžale pripravlja 3. slamnikarski sejem v Slamnikarskem parku ob stavbi Občine Domžale. Želja organizatorjev je, da sejem postane tradicionalna prireditev kot obuditev spomina na dediščino slamnikarstva, ki je desetletja zaznamovalo mesto Domžale in okolico.

»Tudi letošnji sejem, ki bo potekal v soboto, 13. junija 2015, bo tematski – slama in vse kar se da iz nje narediti, seveda pa v prvi vrsti pletenje kit iz slame in izdelava slamnikov. Poleg predstavitve slamnikarstva in slamnatih izdelkov domačih in tujih razstavljavcev bo potekal spremljevalni program z različnimi glasbenimi in pevskimi nastopi domžalskih skupin, otroškimi delavnicami, vodenimi ogledi in modno revijo oblikovalke Mateje Kozina v sodelovanju z Danza Dimensione BTC City in Intersport s kolekcijo Energetics. Tudi za mlajše obiskovalce bo poskrbljeno: delavnice izdelovanja figur iz slame, gradnja labirinta iz slamnatih bal z domžalsko umetnico Marijo Mojco Vilar, itd.«, pravijo v Organizacijskem odboru Slamnikarskega muzeja Domžale.

Novosti letošnjega sejma: tokrat slamnikarsko dediščino simbolično nadgrajujejo z žitno zgodbo – s pestro ponudbo ekološko pridelanih žitnih izdelkov in peko kruha. Prav tako bo prvič izvedeno Srečanje ljudskih pevcev in godcev Domžale v soorganizaciji JSKD OI Domžale, s katerim bodo prireditev zaključili.

Vabljeni v soboto, 13. junija 2015, od 9.00 ure dalje v Slamnikarski park (park pri Občini Domžale) na 3. Slamnikarski sejem, kjer bo zelo lepo dišalo po slami …

Program letošnjega Slamnikarskega sejma si lahko ogledate TUKAJ.

Kako je bilo lani na Slamnikarskem sejmu si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Tagi