S projekcijo filma Houston, imamo problem! Kino v parku zapira svoja vrata

Je Jugoslavija res razvijala vesoljski program in ga prodala Američanom? Igrano-dokumentarni film, ki si ga boste nocoj lahko ogledali na velikem platnu Kina v parku, prepleta na novo odkrite arhivske posnetke, s pričevanji sodelujočih pri Titovem vesoljskem programu. S projekcijo tega igrano dokumentarnega filma pa se tudi zaključuje letošnji cikel predvajanja filmov na prostem v Češminovem parku.

Letošnji Kino v parku je v devetih večerih postregel z devetimi filmi in marsikomu popestril poletne večere. S projekcijo igrano dokumentarnega filma Houston, imamo problem! se Kino v parku poslavlja za leto dni. Si bo pa v Domžalah možno prihodnji teden in v mesecu avgustu na velikem platnu Mestnega kina, ki domuje v Kulturnem domu Franca Bernika ogledati filme in sicer vsak teden od srede do nedelje. Spored si lahko ogledate v našem koledarju dogodkov za mesec avgust.

Kino v parku: Houston, imamo problem!
grani dokumentarni film / Houston, We Have a problem! / režija: Žiga Virc / scenarij: Boštjan Virc, Žiga Virc / igrajo: Josip Broz – Tito, Slavoj Žižek, John F. Kennedy, Richard Nixon, Bill Clinton, Lyndon B. Johnson, James E. Carter / 2016, Slovenija, Hrvaška, Nemčija, Češka, Katar / distribucija: 2i Film / 88’ /

Sobota, 23. 07. 2016
ob 21:30h Kino v parku / Češminov park

Hladna vojna, vesoljska tekma in ameriški pristanek na Luni so bile prelomnice, ki so zaznam-ovale polpreteklo zgodovino. Te dogodke pa obkroža tančica skrivnosti, ki še danes burijo domišljijo. Film Houston, imamo problem! režiserja Žige Virca je nov, svež prispevek k razmišljanju in razpravam o teorijah zarot. Ta intrigantski igrano-dokumentarni film raziskuje mit o domnevnem ameriškem nakupu tajnega jugoslovanskega vesoljskega programa v zgodnjih šestdesetih letih, vrednem več milijard dolarjev. Svež ameriški denar pa je bil ključni faktor relativno visokega življenjskega standarda v Jugoslaviji v obdobju do Titove smrti.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: KD Franca Bernika Domžale, Arhiv Domžalca; Video: 2iFilmdistribucijaHouston, We Have a Problem!
Komentarji uporabnikov
Tagi