S pesmijo in prozo v pomlad

Pomlad je najlepši čas v letu. Po dolgem mrtvilu se začnejo pretakati sokovi po deblih in steblih, s tem pa se začne novo življenje. Cvetlice vzcvetijo, drevesa ozelenijo, živali dobijo mladičke, ptički so se oženili na Gregorjevo in še malo, pa bodo začeli valiti. Nekaj mesečnega zatišja narave več ne more nihče ustaviti. Članice literarnega krožka Društva Lipa Domžale, Univerze za tretjo življenjsko obdobje pa tudi pozimi, ko narava spi zimsko spanje, niso počivale. Pridno so pisale pesmi in proze, pripovedi … sedaj, ko vse začne brsteti pa so svoja dela dala na svetlo.

Članice literarnega krožka Društva Lipa, Univerze za tretje življenjsko obdobje, Domžale, so v Knjižnici Domžale v četrtek, 31. marca 2016, pripravile čudoviti večer ki so ga poimenovale »S pesmijo in prozo v pomlad«, kjer so prebirale svoje napisane pesmi in zgodbe.

Članice literarnega krožka Društva Lipa, Univerze za tretje življenjsko obdobje, Domžale se družijo že osemnajsto leto. Mici Jenc, Janka Jerman, Anica Kvas, Marija Dodič, Mira Smrkolj, Mija Stupica, Elena Skok in Darka Skalar, so z branjem svojih pesmi in zgodb ozaljšale prihod pomladi v deželo.
Melodije, ki jih je iz citr izvabljala profesorica Damjana Praprotnik, so milozvočno zapolnile praznino med pripovedovanjem pesmi, mili zvoki citer in poetične besede so dopolnile in obogatile naša srca.

Večer je vodila Zlatka Levstek, vodja literarnega krožka. Večer so članice skupaj z poslušalci zaključili v avli ob sladkem prigrizku ter ob glasbi.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi