S koncertom so izkazali hvaležnost in priznanje materam za njihovo poslanstvo

Po dnevu žena se je večina žensk lahko veselila še enega praznika – materinskega dne. Na ta dan izkazujemo hvaležnost in priznanje materam za njihovo poslanstvo. Hvaležnost mamam so izkazali tudi v Društvu Lipa Domžale, Univerzi za tretje življenjsko obdobje in sicer s koncertom, ki ga je spremljal pester kulturni program, na katerem so zapeli, zaigrali, zaplesali in mnogo lepega povedali našim mamam.

Društvo Lipa, Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale je v lanskem študijskem letu prvič organiziralo koncert ob materinskem dnevu, na katerem so se predstavili slušatelji različnih krožkov. Ker je bil koncert pozitivno sprejet, so se odločili, da postane tradicionalen, zato so ga organizirali tudi ob letošnjem materinskem dnevu.

Letošnji koncert ob materinskem dnevu je potekal v petek, 29. marca 2019, v Kulturnem domu na Viru pri Domžalah. Pripravili so čudovit kulturni večer poln govorjene in pete besede, zvokov citer, kitar, harmonike ter poskočnega plesa. Pred koncertom pa sta dekleti v narodnih nošah mamam delili nageljčke. Koncert je spremljala razstava Unicefovih punčk ter razstava del klekljaric in likovnikov  Društva Lipa Domžale.

Marjan Ravnikar, predsednik Društva Lipa Domžale je v uvodu lepo pozdravil vse obiskovalce in nastopajoče ter čestital vsem mamam za materinski dan, ki smo ga praznovali minuli ponedeljek. Po njegovih besedah je Lipin koncert ob materinskem dnevu sedaj postal tradicionalen, vsako leto pa ga bodo pripravili v drugem kraju.

Na koncertu, ki ga je povezovala Mira Smrkolj so nastopili: citrarke in kitaristke pod vodstvom prof. Damjane Praprotnik, literatke pod vodstvom Zlatke Levstek – Marija Dodič, Ema Novak, Lidija Konda, Mija Stupica, Zlatka Levstek, Mira Smrkolj, učenci OŠ Venclja Perka, Barbara Pavlič ob klavirski spremljavi Teje Komar, citrarska skupina Notice pod vodstvom prof. Petra Napreta, Ženska vokalna skupina ODA iz Moravč pod vodstvom Milana Kokalja ter folklorna skupina Češminke pod vodstvom Bože Bauer, ob glasbeni spremljavi Mile Živulović na harmoniki in Janeza Vrenjaka na kitari.

Ob koncu koncerta se je predsednik Društva Lipa Domžale Marjan Ravnikar vsem mentorjem nastopajočih skupin ter  vsem izvajalcem zahvalil s cvetjem ter jim čestital za tako bogat in odlično izpeljan kulturni večer.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi