Zelene oaze – razstava ilustracij občinskega koledarja avtorice Veronike Burger

Občina Domžale praznuje 70 letnico

Praznovanje Občine Domžale, ki v letošnjem letu obeležuje 70 letnico, se je začelo z odprtjem razstave ilustracij avtorice Veronike Burger, ki krasijo letošnji občinski koledar. Razstava ilustracij je zanimiva za vse ljubitelje umetnosti in predvsem za tiste, ki še ne poznajo vseh skritih zelenih kotičkov občine Domžale, saj jih bodo tako odkrili, oziroma za tiste, ki jih poznajo, pa bodo svoje najljubše zelene površine spoznali v povsem drugi luči, skozi ilustracijo.

Odprtje razstave je ilustracij občinskega koledarja avtorice Veronike Burger je v Knjižnici Domžale potekalo v sredo, 30. marca 2022. Odprtja razstave so se udeležili tudi podžupanja mag. Renata Kosec, podžupan Marjan Ravnikar,  direktorica Knjižnice Domžale mag. Barbara Zupanc Oberwalder, vodja službe za turizem na Občini Domžale Mira Bečan. V uvodu je navzoče pozdravil podžupan Občine Domžale Marjan Ravnikar, ki je med drugim dejal, da Občina Domžale konec marca in v aprilu praznuje svoj praznik, zato se v tem mesecu praznovanja vrstijo številni dogodki, na katere so z svojo udeležbo vabljeni vsi občani. Eden od prvih dogodkov praznovanja je tudi ta razstava, ki je enkratna, zato zahvala avtorici Veroniki Burger, da se je lotila tega izziva na svoj način in pripravila odlično razstavo.

Avtorica ilustracij Veronika Burger se je v uvodu zahvalila Občini Domžale, da so ji ponudili priložnost, da je ustvarila čudovit koledar. Ta pristop ilustracij namesto fotografij se ji zdi super, ker je to nekaj novega, saj ljudje niso v bistvu navajeni da vidijo ilustracije namesto slik na koledarju: “Želela sem prikazati občino Domžale na drugačen način, kakor je bila predstavljena do sedaj. Z živimi barvami sem želela pokazati, kako zelo barvita je naša občina, ne glede na mesec. Pa naj bodo to zelene spomladanske barve, spokojni zimski odtenki, divje poletne barve ali rdeči odtenki jeseni. Ilustracije z letošnjega občinskega koledarja lahko krasijo naše stene še dolgo po tem, ko minejo meseci in leto.”

Razstava “Zelene Oaze” zajema dvanajst ilustracij zelenih oaz, ki jih lahko najdemo v občini Domžale. Prikazuje zelene bisere narave, ki jih najdemo okrog nas, prikazane na povsem drugačen način skozi barvite ilustracije. Občina Domžale je k sodelovanju povabila mlado umetnico Veroniko Burger, da je ilustrirala in oblikovala koledar, ki kar vabi, da ga obesimo na steno. Razstava ilustracij je zanimiva za vse ljubitelje umetnosti in predvsem za tiste, ki še ne poznajo vseh skritih zelenih kotičkov občine Domžale, saj jih bodo tako odkrili, oziroma za tiste, ki jih poznajo, pa bodo svoje najljubše zelene površine spoznali v povsem drugi luči, skozi ilustracijo.

Vljudno vabljeni na ogled razstave.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi