Zaključna razstava Zlata paleta 2016

Zveza likovnih društev Slovenije je v soboto, 12. novembra 2016, v Delavskem domu v Trbovljah pripravila zaključno razstavo likovnih del 18. Zlate palete. To je razstava likovnih del s pridobljenimi certifikati kakovosti v letošnjem letu po posameznih tematskih razstavah. Kulturni program so popestrili pevci grupe »Un's Trbuol«.

V nagovoru predsednika ZLDS Branka Železnika, je bilo posebno poudarjeno, da zveza teži k temu, da sledi sodobnim smernicam likovne umetnosti. V letošnjem letu je bilo oddanih rekordno likovnih število del, kar 685, sodelovalo je 246 avtorjev iz 23 društev. Tako je imela strokovna komisija izjemno težko delo in izbrala 240 likovnih del za posamezne razstave, podelila 177 priznanj, 63 certifikatov kakovosti. Na zaključni razstavi vseh certificiranih likovnih del pa je strokovna komisija podelila še 7 zlatih palet, 7 srebrnih in 7 bronastih palet. Na osnovi Pravilnika o vrednotenju, razstavljanju in nagrajevanju likovnih del za uspešno sodelovanje in izvajanje projekta Zlata paleta 2016 je ZLDS objavila prvih deset društev. Žal je v letošnjem letu naše društvo zdrsnilo iz 3. na 8. mesto.

Lani je v okviru projekta Zlata paleta 2015 naše društvo doseglo glede na majhno število članov izjemen in neponovljiv uspeh. Vsi člani društva smo se trudili in sodelovali na vseh tematskih razstavah. Skupaj smo oddali 6o likovnih del, od teh je strokovna komisija izbrala za razstave 17 likovnih del, 3 dela pa so prejela certifikat kakovosti. Barbara Rabič je prejela certifikat za monotipijo Ljubica, »eks vela«, Binca Lomšek pa je prejela dva certifikata kakovosti, in sicer za linorez »Hej, natakar« in fotografijo »Prehod«. Ta uvrstitev za društvo ni neuspeh, temveč spodbuda, da je potrebno, kot je rekel Zoran Poznič, poglobljeno učenje in še enkrat učenje ter vztrajno delo.

Leto se počasi izteka, a v društvu imamo še kar precej dela, saj pripravljamo v začetku decembra novo razstavo, ki bo nekaj posebnega.

Avtor: Jakobina Š.; Foto: Jakobina Š. (Likovno društvo Mengeš)
Tagi