Zaključna razstava likovnega krožka Društva Lipa Domžale: Smo zreli učenci

Šolsko leto 2016/2017 se počasi zaključuje tudi za članice in člane Društva Lipa Domžale, Univerze za tretje življenjsko obdobje, ki delujejo v različnih krožkih na področju izobraževanja, kulture, športa in rekreacije ter humanitarni dejavnosti. Da pa bi bil zaključek kar se da slovesen, so svoja dela, ki so nastala v tem šolskem letu, širši javnosti z razstavo predstavile tudi ljubiteljske slikarke in slikarji likovnega krožka.

V Galeriji Domžale, je bilo v četrtek, 18. maja 2017, odprtje razstave slikarskih del likovnega krožka Društva Lipa Domžale, Univerze za tretje življenjsko obdobje. Na razstavi so predstavljena slikarska dela, ki so nastala v šolskem letu 2016/2017, pod mentorstvom dipl. slik. Marije Mojce Vilar. V uvodu odprtja razstave, na katerem so v kulturnem programu obiskovalce razveseljevale citrarke SINIČKE in kitaristke STRUNICE iz Lipe, je vse prisotne pozdravila predsednica društva Metka Zupanek, ki je dejala, da so se prvič srečali pred devetnajstimi leti, ko so pričeli ustvarjati s svinčnikom: »Na pot, ki smo jo prehodili v devetnajstih letih ustvarjanja, druženja, prijateljevanja, smo lahko zelo ponosni.«

Mentorica krožka dipl. slik. Marija Mojca Vilar je povedala, da likovnemu krožku Društva Lipa manjka še eno leto, da dostojanstveno praznuje dvajseto obletnico obstoja. »V zadnjem desetletju je k nam prišlo precej novih članov in članic, tako da smo oblikovali dve močni skupini po dvanajst ustvarjalcev. Torej, danes tukaj razstavlja 24 razstavljavcev«, je dejala Marija Mojca.

Članice in člani likovnega krožka ustvarjajo ob četrtkih dopoldan, kjer spoznavajo različne slikarske tehnike, se soočajo s študijskem risanjem in slikanjem po programu, preslikavanju starih slikarskih mojstrov. Pri delu uporabljajo različne motive po predlogah, predvsem pa po besedah Marije Mojce iščejo nove rešitve, se učijo nove teorije, skozi lasten rokopis raziskujejo in iščejo še mnogo neodkritih občutij. Iščejo tudi originalnost – Upam si!

»Delovanje obeh likovnih skupin v Lipi in vsakega posameznika v teh dveh skupinah, so v dolgih letih učenja obrodili na stotine, tisoče dobrih sadežev. Posamezne razstave najbolj pogumnih in dobrih slikarjev so izjemne. Udeležba na številnih razstavah je dokaz, da nas imajo radi, da smo zanimivi in ustvarjalni ter da imamo še veliko za povedati in pokazati. Sami pa pravimo: Smo zreli učenci. Zavedamo se namreč, da z modrostjo v zrelih letih lahko veliko več dosežemo, kot smo si to lahko predstavljali kadarkoli prej, je še povedala Marija Mojca«

Razstavo si v Galeriji Domžale lahko ogledate vsak dan do 25. maja 2017, od 10. do 12. ure in od 16. do 19. ure, ob sobotah pa od 10. do 12. ure.

Več fotoutrinkov z odprtja razstave si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar, Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi