Zaključna razstava članic Društva Lipa Domžale

Študijsko leto se počasi bliža koncu tudi za članice in člane Društva Lipa Domžale, ki delujejo in ustvarjajo v številnih krožkih, kot so likovni, kljekarski, keramični, literarni, pevski … Večino kar so ustvarili v tem študijskem letu so v četrtek, 26. maja 2016, postavili na ogled v Galeriji Domžale. Odprtje razstave pa so popestrili s kulturnim programom , v katerem so sodelovale njihove članice. Slavnostno pa bodo študijsko leto zaključili v torek, 31. maja 2016, v Kulturnem domu Franca Bernika s predstavitvijo jubilejnega zbornika Ko zorijo jagode.

V uvodu odprtja razstave je najprej vse prisotne pozdravila predsednica Društva Lipa Domžale Metka Zupanek, ki je dejala, da njihovo društvo v letošnjem letu praznuje 18 let delovanja. V teh letih so v Društvu Lipa poleg izobraževanja razvili bogato kulturno ustvarjalnost na literarnem, likovnem, glasbenem in keramičarskem področju. S klekljanjem ohranjajo tradicijo naših babic, z izdelavo domžalskih punčk Špelc in Jankotov pa razvijajo humanitarno dejavnost: »S ponosom ugotavljam, da ima Društvo Lipa med 51. Univerzami za tretje življenjsko obdobje v Sloveniji, najbolj razvito in bogato kulturno ustvarjalnost.«

Z razstavo želijo pokazati širši javnosti, kaj so ustvarili v tem študijskem letu. Na ogled so slikarska, kljekarska, keramičarska dela in punčke za Unicef. V kulturnem programu na odprtju razstave so sodelovali: vokalna skupina Lipe, Strunice – kitaristke, Siničke – citrarke, pod vodstvom prof. Damjane Praprotnik in recitatorke literarnega krožka Lipa Domžale. Razstavo je odprla Marija Mojca Vilar, vodja likovnega krožka Lipe Domžale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Simona Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi