Vrtijo, vrtijo se mlinska kolesa

V Kulturnem domu Radomlje je na ogled fotografska razstava Vrtijo, vrtijo se mlinska kolesa. Razstava je bila tekmovalnega značaja. Čeprav je šlo za klubski obseg, je na natečaj prispelo veliko fotografij v kategorijah spomin na črnobelih fotografijah, mlinska kolesa, mlinska kolesa za člane poletnega fotografskega krožka, prosta tema.

V prvi kategoriji niso podelili nagrad, saj je šlo za retrospektivo del, ki so se z nagradami ovenčala v preteklosti. Med mlinskimi kolesi so najboljša dela napravili Jože Kragelj, Milan Jazbec in Iztok Končina. Najboljše fotografije v prosti temi so prispevali Tinkara Koleša, Špela Kragelj Bračko in Lili Jazbec. Najboljše fotografije mladih članov pa so posneli Ana Novak, Žan Hribar, Anja Kosmač, Jan Rojc in Maša Kosmač. Žirijo so sestavljali prof. Dušica Kunaver, dr. Lado Kutnar in Toni Iglič.

Razstavo je odprl in nagrade je podelil Matej Primožič, vodja Območne izpostave JSKD Domžale. O pomenu ohranjanja kulturne dediščine na fotografijah in v ljudski pesmi je spregovorila Dušica Kunaver. Obiskovalce pa je prevzela tudi projekcija polurnega filma, ki je predstavil krajane, njihovo življenje 

Avtor: Igor Lipovšek; Foto: Igor Lipovšek
Tagi