Vrtec Dominik Savio: Hodimo skupaj že 30 let!

Vrtec Dominik Savio Karitas Domžale se nahaja poleg Športnega parka Domžale. Aprila so v Vrtcu Dominik Savio Karitas Domžale praznovali 30. rojstni dan, ki so ga obeležili z več dogodki. V ponedeljek, 24. aprila 2023, je v Knjižnici Domžale potekalo odprtje razstave, s katero se Vrtec Dominik Savio Domžale ob svoji 30-letnici delovanja predstavlja širši javnosti. Na razstavi so prikazali tudi svojega zavetnika sv. Dominika Savia, po katerem so se poimenovali, prikazali pa so tudi svoje sodelovanje z različnimi ustanovami v občini Domžale.

Odprtja razstave v Knjižnici Domžale so se udeležili ravnateljica vrtca Živa Kološa, županja Občine Domžale mag. Renata Kosec ter starši in stari starši otrok. V kulturnem programu so sodelovali otroci vrtca z vzgojiteljicami.

Zavetnik vrtca sv. Dominik Savio jim je s svojo prijaznostjo, poštenjem, ljubeznivostjo in nesebično pomočjo za zgled in v vrtcu se trudijo delovati po njegovem vzoru.

V začetku aprila leta 1993 je Vrtec Dominik Savio Karitas Domžale odprl svoja vrata. Kot eden izmed prvih katoliških vrtcev v Sloveniji, je ponudil varstvo prvi generaciji otrok. V teh letih je vrtec obiskovalo že 6 generacij, kar pomeni preko 500 otrok. Nekateri od njihovih varovancev se sedaj vračajo kot dijaki srednje vzgojiteljske šole, študenti pedagoške fakultete ali kot starši, ki želijo svoje otroke vpisati v taisti vrtec. Nekateri so se v vrtcu celo zaposlili.

Vsi se toplo zahvaljujejo vsem nastopajočim in vsem, ki so prišli prisostvovat odprtju razstave in krajšemu kulturnemu programu. Sočasno prisrčno vabijo k ogledu razstave, s pomočjo katere boste lahko pobliže spoznali njihovo delo s pomočjo fotografij, risb ter otroških izdelkov, ki so nastale skozi čas.

V neposredni bližini vrtca je Park Martina Krpana ter sprehajalne poti ob Kamniški Bistrici, kjer otroci s svojimi vzgojiteljicami preživljajo kvaliteten čas v naravi. Vrtcu je občina Domžale že leta 1992 podelila koncesijo za izvajanje javno veljavnega programa po Kurikulumu za vrtce. Posebnost vrtca Dominik Savio je poudarek na družinskih vrednotah in kulturni dediščini.

Njegov namen ni zgolj zagotavljanje varstva, temveč ustvarjanje toplega in varnega okolja, v katerem se otrok čuti sprejet in ljubljen. Ob tem se uči tudi spoštovanja sočloveka in okolja. Poslanstvo vseh zaposlenih je zagotoviti prijetno, varno in spodbudno okolje, ki bo otrokom omogočilo optimalni čustveni, duhovni in fizični razvoj. Vrtec predstavlja drugi dom okoli 80 otrokom, v starosti od 11 mesecev pa vse tja do dopolnjenega 6 let starosti oziroma do vstopa v šolo.

Vsi skupaj so hvaležni Bogu za preteklih 30 let in se mu priporočajo v molitvi še za prihodnja leta.

Avtor: Miro Pivar; Foto in video: Simona Pivar

Tagi