V Slamnikarskem muzeju Domžale na ogled postavili zasebne zbirke ljubiteljskih zbirateljev

Na pobudo zbirateljev in Društva Rudolf Maister Domžale so v Slamnikarskem muzeju v sredo, 15. novembra 2017, odprli razstavo, na kateri so razstavljeni predmeti iz zbirk ljubiteljskih zbirateljev.

Zbiratelji so v Slamnikarskem muzeju Domžale pripravili odlično razstavo s predstavitvijo zasebnih zbirk, ki se vsebinsko povezujejo s slovensko in domžalsko zgodovino. Razstavljeno je predvsem filatelistično gradivo, kot so znamke, med njimi izpostavljajo zbirko znamk Verigar – prve slovenske poštne znamke – nato slovenske dopisnice celine, izbor starih razglednic in fotografij Domžal in okolice, bibliografijo Franca Bernika in druge domžalske knjige, stari zemljevid Domžal, numizmatične zbirke, zbirka bajonetov in odlikovanj iz prve svetovne vojne, itd.

Najprej je vse zbrane pozdravila Katarina Rus Krušelj, nato pa je pomen zbirateljstva predstavil Matjaž Brojan, radijski novinar, publicist in zbiratelj. V sodelovanju z Društvom Rudolf Maister Domžale je tako na ogled lepa in precej bogata zbirka razstavljenih eksponatov. Na odprtju razstave so člani Društva Rudolfa Maister Domžale tudi podrobneje predstavili zbirateljske zbirke.

Slamnikarski muzej Domžale vas vabi na ogled res odlične zbirke zbirateljev. Dejali so še, da bodo na željo interesentov, v času odprtja muzeja organizirali tudi druga vodstva po razstavi. Tematska razstava bo odprta do 30. novembra 2017.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi