V Mestni galeriji Domžale bo od ponedeljka na ogled razstava izbranih fotografij na razpisu

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti območna izpostava Domžale v sodelovanju s Foto, kino in video klubom Mavrica Radomlje, organizira razstavo fotografij udeležencev 34. regijskega srečanja fotografskih skupin in posameznikov foto gorenjske. Otvoritev razstave bo v ponedeljek, 26 novembra 2012, ob 18. uri v Galeriji Domžale, Mestni trg 1. 

Na razpisu so sodelovali ljubiteljski in poklicni fotografi z območja gorenjske regije ter člani gorenjskih fotografskih društev.

Natečaj je obsegal dve temi:

  • Delovni portret (ljudje pri delu in raznih opravilih)
  • Prosta tema

Na razpis se je tako prijavilo 61 avtorjev, ki so lahko sodelovali s po štirimi barvnimi ali črnobelimi fotografijami v vsaki temi. V prvi temi "delovni portret so prispele 202 fotografije. Sprejetih je bilo 57. V drugi temi "prosta" je bilo poslanih 226 fotografij, sprejetih je bilo 101.

Organizacijski odbor: Janez Kosmač – predsednik, Pavel Pevec, Karol Steiner, Jože Kragelj, Lili Jazbec.
Žirija: Peter Pokorn, Toni Iglič, Bojan Težak.

V kulturnem programu ob otvoritvi razstave fotografij v ponedeljek 26. novembra 2012, ob 18. uri, bodo nastopili učenci Glasbene šole Domžale, mentorja Mateja Baniča.

Naj še spomnimo, da je Galerija Domžale odprta od ponedeljka do petka od 10. do 12. ure in od 15. do 19. ure. Ob sobotah od 10. do 12. ure

Avtor: Miha Ulčar, Fotografija je simbolična
Tagi