V dežju zablestela fotografska dela članov FKVK Mavrica

V ponedeljek, 5. junija 2023 je v Kulturnem domu Radomlje v Galeriji Dom potekala otvoritev razstave »Barve Arboretuma«, ki jo je povezovala vodja foto sekcije Mavrice, gospa Binca Lomšek.

Ob začetku je pozdravila vse navzoče in predstavnico Arboretuma Volčji Potok, gospo Matejo Račevski, ter zvesta obiskovalca delavnic Mavrice gospo Zdenko Čebašek Travnik in gospoda Ludvika Travnika, kakor tudi vse, ki so kljub dežju prišli pogledat fotografije članov FKVK Mavrica.

“Naj takoj na začetku povem, da pravzaprav ta razstava ni bila planirana, a je naklučje hotelo, da zapolnimo prazne stene v Galeriji Dom. Glede na veliko število odličnih fotografij, posnetih v Arboretumu, smo se odločili izbrati 24 fotografij za tokratno razstavo. V juniju bo razstava 52 fotografij kot foto promenada ob upravni zgradbi, kjer bodo predstavljene izbrane fotografije članov FKVK Mavrica na velikih panojih skozi vse poletje”, je povedala Binca Lomšek.

Delavnice Petra Rojca so članom FKVK Mavrica v izjemno veselje, izjemno privlačne pa so tudi za mlade, saj je organizator, animator, mentor in idejni vodja delavnic prav izkušen vrtnar, pa tudi odličen fotograf. FKVK Mavrica vsako leto v sodelovanju z Arboretumom pripravijo plan delavnic, katerih poudarek je na redkih, izginjajočih spretnostih, poklicih in znanjih. Letos so na prvi delavnici prikazali košnjo po starem s koso in s tem povezanimi aktivnostmi, v mislih pa imajo še kar nekaj predlogov novih tem.

O razstavi je nekaj šaljivih besed povedal tudi Peter Rojc, ki je najglobje vpet v samo razstavo. Razstava bo na ogled do 10.septembra 2023 po predhodnem dogovoru po elektronski pošti fkvkmavrica@siol.net

Petra Petravič, Foto: Peter Rojc

Tagi