Tu sem doma

V Kulturnem domu Radomlje so v ponedeljek, 3. novembra 2014, odprli razstavo fotografij Mimi Pollak, članice Foto, kino in video kluba Mavrica.

Mimi Pollak je dolgoletna članica Mavrice in je v obeh razstavnih prostorih, galeriji Dom in Kodrovi dvorani, nanizala podobe Kamnika, svojega prvega doma, in Velike planine, kjer kot pastirica prebije vsa poletja. Stane Klemenc, priznani slovenski fotograf in alpinist je ob razstavi med drugim zapisal: »V tridesetih letih svojega fotografskega ustvarjanja je Mimi Pollak izpopolnila občutek za svetlobo, kompozicijo in barvno usklajenost posnetkov. Kamnik kaže na zanimiv in raziskovalen način … Z Ljubeznijo do narave, edinstvene arhitekture in živali nam pokaže najlepše poglede Planine. Zabeležila je najmanjše spremembe narave v vseh letnih časih; očara nas s prelepimi prizori cvetočih poljan, pogledi na najlepše vrhove in neponovljive zimske detajle.«

V programu ob odprtju so si obiskovalci ogledali film o Veliki planini in projekcijo diapozitivov o njej. Z glasbo je razstavo obogatil Tomaž Plahutnik s citrami. Pavel Pevec, vodja domžalske izpostave JSKD, in Janez Kosmač, predsednik Mavrice, sta odprla razstavo, čestitala fotografinji za uspelo razstavo, za zaključek pa je poskrbela Zala, ki je babici Mimi acapella zapela Al' me boš kaj rada imela.

Razstava je na ogled do prihodnjega ponedeljka.

Avtor: Igor Lipovšek; Foto: Igor Lipovšek
Tagi