Sem to res jaz? Odprtje razstave v Knjižnici Domžale

V Knjižnici Domžale je v sredo, 8. aprila 2015, potekalo odprtje razstave "Sem to res jaz"?, ki so jo pripravili učenci Osnovne šole Rodica, Srednja šola Domžale in Vrtec Urša. Razstava avtoportretov otrok vseh starosti zajema prve čačke enoletnikov iz vrtca, do premišljene in poglobljene kreacije skoraj polnoletnih mladostnikov.

Na začetku kulturnega programa sta obiskovalce v uvod popeljali mladi moderatorki Tara Kobetič in Liza Oberwalder Zupanc. V kulturnem programu so prisluhnili mladim harmonikarjem Gašperju Ahačiču in dvojčici Brini in Živi, Nika Pirnat, pa je ob spremljavi bele kitare zapela pesem. Baletki pa sta se na skladbo Mavrica zavrteli v mavričnih barvah. Nastopili so tudi najmlajši Levčki iz Vrtca Urša, dramska skupina Osnovne šole Rodica …

Ena izmed vzgojiteljic je ob odprtju razstave dejala: "Slikanje in risanje avtoportreta je odličen način, da otrok spozna sebe. Pogled v ogledalo in priprava na ustvarjanje avtoportreta je edinstvena priložnost za razmislek o tem, kaj ga dela edinstvenega in neponovljivega, tako na zunaj kot v otrokovi notranjosti. Je način učenja o tem, kako smo si podobni, in na katere načine se med seboj razlikujemo. Vsa razmišljanja o sebi, drugih in nastajanje likovnih upodobitev so segmenti letošnje rdeče niti Zdrave šole. Realna samopodoba in sprejemanje drugačnosti pri sebi in drugih je temelj vseh plasti duševnega zdravja človeka. V okviru projekta Zdrave šole se na OŠ Rodica vsi mentorji zavedamo, da smo vzorniki in moderatorji zdravega duševnega razvoja generacijam otrok."

Ob koncu programa so se z rožami zahvalili vzgojiteljicam in učiteljicam za ta kar zahteven projekt, vsi pa so s posladkali s pecivom in odžejali z sokom.

Avtorji razstave so učenci Osnovne šole Rodica, Srednje šole Domžale in Vrtca Urša Domžale. Ustvarjali pa so pod mentorstvom Mateje Kozina, Rosite Podgorski, Ani Gale, Mateje Jakoš Vasle, Jožeta Tomelja, Sonje Koželj Juhant, Katarine Škofic in Martine Motl.

Razstava bo v Knjižnici Domžale na ogled do 25. aprila 2015. Vabljeni!

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi