S konji od Krtine do morja

V Kulturnem domu Radomlje je Foto, kino in video klub Mavrica v ponedeljek, 24. oktobra 2022, odprl razstavo dveh članov, Lili in Milana Jazbeca. Že sama razstava ima zanimiv naslov »S Pikovo konjenico od Krtine do morja«, kar so obiskovalci lahko občudovali na 42 fotografijah te zanimive pustolovščine in poslušali opis poti in dogodivščin s štiridnevnega raziskovanja naših zelenih gričev in dolin. V Kodrovi dvorani ni bilo dovolj prostora za vse obiskovalce.

Predsednik Konjeniškega kluba PIK Matjaž Iglič je skupaj s člani kluba, ljubitelji konj pripravil natančen načrt potovanja s kočijo in konjsko vprego ter jahači, da je bil tempo potovanja prilagojen za vse. Določili so traso, posamezne etape, počitke, prehranjevanje in prenočevanja za živali in udeležence. Odločili so se, da načrt izpeljejo med prvomajskimi prazniki. Prva etapa je potekala od Krtine do Podpeči, druga od Podpeči do Dolenjega Jezera na Cerkniškem polju, tretja od Dolenjega Jezera do Slop pri Rodiku in zadnja od Slop do morja v Lazaretu tik ob meji z Italijo. Noči so bile hladnejše, čez dan je bilo vreme včasih oblačno, včasih že precej toplo, pral pa jih je tudi dež. Skrb za konje je bila vedno prva.

Cilj je blizu. (Foto: Milan Jazbec)

Štiridnevno pustolovščino sta spremljala kolesarja s fotoaparati Lili in Milan Jazbec in vse dokumentirala, izbor fotografij je zdaj na ogled na razstavi v KD Radomlje. Potovanje po čudovitih krajih slovenske dežele je ob odprtju fotografske razstave komentiral udeleženec na kolesu in fotograf Milan Jazbec. V sproščenem govoru o potovanju na konjskem hrbtu so prav vsi udeleženci uživali in navdušeno ploskali. Razstava so prisotni zelo pohvalili.

Zmaga brez medalje. (Foto: Lili Jazbec)

Razstava bo na ogled do 21.11.2022, ogled je možen po predhodnem dogovoru po elektronski pošti fkvkmavrica@gmail.com.

Besedilo Binca Lomšek; Foto: Milan in Lili Jazbec, Lojze Popelar, Iztok Končina

Tagi