Razstava v Radomljah – »Pokrajina in figura«

V Likovnem društvu Senožeti Radomlje smo v četrtek, 12. januarja 2017, odprli razstavo pod naslovom Pokrajina in figura. Dela, ki so tokrat razstavljena, so nastajala sredi vročega poletja na nekajdnevni likovni koloniji v Dornberku na Vipavskem, kjer smo bivali pri gostoljubnih domačinih na kmetiji Gregorič.

Tokrat smo se pod vodstvom akad. slikarja Janeza Zalaznika lotili zahtevne teme – umestitev figure v krajino, kar je za amaterske likovnike ambiciozen projekt. Delali smo po modelu, z nami je bila gospodična, ki je zelo potrpežljivo in popolnoma sproščeno 'pozirala' in vztrajala v pozah, da so likovniki zmogli upodobitev, kajti človeško telo je eno najbolj zahtevnih upodobitev, ki terja rutino in poznavanje anatomije. Upodobitev po živem modelu je popolnoma nekaj drugega, kot delo po fotografiji ali drugi predlogi; prav iz tega razloga je bila za nas ta kolonija zelo zahtevna in je predstavljala za vse udeležence velik izziv.

Na razstavi v Radomljah smo z likovnimi deli nedvomno pričarali nekaj poletnega vzdušja, svoje je prispeval tudi mladi glasbenik Aleksander Simionov z Vira pri Domžalah na svojem izjemnem inštrumentu marimbo, s katerim je navdušil vse obiskovalce. Ob mrzlih januarskih dneh je lep spomin na toplo poletje zelo dobrodošel.

Avtor: Danica Šraj; Foto: Likovno društvo Senožeti Radomlje
Komentarji uporabnikov