Razstava Umetniške zbirke Galerije Domžale

Ob slovenskem kulturnem prazniku so se po vsej državi vrstile prireditve, ki so privabile množice obiskovalcev. Tudi številne galerije, muzeji in kulturne ustanove so imele na ta dan odprta svoja vrata.

Kulturni dom Franca Bernika je ob slovenskem kulturnem prazniku organiziral vodene oglede v Menačenkovi domačiji, Slamnikarskem muzeju in v Galeriji Domžale. Mi smo si ogledali razstavo Umetniške zbirke Galerije Domžale. Razstava predstavlja izbor 21 del med 57-imi slikarskimi in kiparskimi umetniškimi deli slovenskih in tujih umetnikov, ki jih je v zadnjih letih odkupila Galerija Domžale. Poleg lepega števila obiskovalcev se je vodenemu ogledu pridružil tudi slikar Silvester Plotajs Sicoe, avtor razstavljenega Tulipana, ki je v nadaljevanju povedal, kako je prišel na idejo ter kako je nato nastala ta njegova slika. Na začetku vodenega ogleda sta vse lepo pozdravila Cveta Zalokar, direktorica Kulturnega doma Franca Bernika in Jurij Smole, akademski kipar, ki je skozi svoje videnje in analizo obiskovalce vodil skozi razstavo

Avtorji odkupljenih in razstavljenih del so v preteklosti že razstavljali v Galeriji Domžale: Franc Novinc (Noč pred mlatvijo), Mateja Sever (Noč na zemlji), Mojca Smerdu (Bela), Marjeta Medved (Prostor), Milena Usenik (Oktober), Alenka Gerlovič (328 Nasad lavande), Jože Slak (Đoka), Zlatko Gnezda (H.G. IXXI), Štefka Košir Petrič (Organska rast), Mario Petrič (Kompozicija v modrem), Vesna Bukovec (Njihova prava narava), Črtomir Frelih (Figura), Roman Makše (Brez naslova), Vera Terstenjak (V modrem), Dušanka Kajfež (Pot vase: Vsak ima svoj otok), Vinko Železnikar (Zgodilo se je), Silvester Plotajs Sicoe (Tulipan) ter Bogoslav Kalaš (Akt z ročno uro).

Razstava Umetniške zbirke Galerije Domžale bo na ogled do 10. februarja 2017, med 10. in 12. in med 17. in 19. uro. Predstavlja pa izbor 21 del izmed 57-imi slikarskimi in kiparskimi umetniški deli slovenskih in tujih umetnikov. Lepo vabljeni na ogled čudovite razstave.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi