Razstava osnov tehnik in grafike

V okviru projekta Zlata paleta Zveze likovnih društev Slovenije se skozi vse leto zvrsti šest tematskih razstav na razpisane teme »atmosfera«, »umik v svoj svet« in »živo cvetje«. Tako je bilo v četrtek, 23.3.2017, v Stari galeriji Delavskega doma Trbovlje odprtje prve tematske razstave izbranih del osnovnih tehnik in grafike. Ob rekordnem številu prejetih likovnih del, so se v izbor za razstavo uvrstila tudi dela treh članic Likovnega društva Mengeš.

Strokovna komisija, ki je prejela kar 208 likovnih del iz 17 društev je imela zahtevno delo. Opazila je velik napredek predvsem pri izvedbi in vsebini, s čimer je izredno zadovoljna, kritična pa je do opreme likovnih del. Predsednik strokovne komisije mag. Zoran Poznič je poudaril, da so vsi člani komisije navdušeno ugotavljali, da so predvsem v zvrsti grafike, grafičnih listov prispela dela na tako visoki ravni, da jih lahko uvrstimo ob bok komurkoli ali čemurkoli ustvarjenem na tem področju v Sloveniji v zadnjih 30 letih.

Za razstavo je komisija izbrala 36 del osnovnih tehnik ter 28 grafik. Podelila je 9 certifikatov za osnovne tehnike in 8 certifikatov za grafiko. Ta dela bodo razstavljena na zaključni razstavi konec leta. Strokovna komisija je podelila še dve zlati paleti, dve srebrni in dve bronasti paleti, ki jih bo objavila in avtorjem podelila na zaključni razstavi.

Likovno društvo Mengeš je sodelovalo s 13 deli 7 avtorjev. Ob rekordnem številu likovni del so se v izbor za razstavo uvrstile Leonida Goropevšek z grafiko suha igla »Tam nekje«, Binca Lomšek s kolagrafijo »Zatočišče« in Helena Testen z risbo v tušu »Pomlad«.

Leonida Goropevšek je za grafiko suha igla »Tam nekje« in Helena Testen za risbo v tušu »Pomlad«, sta prejeli certifikat kakovosti, Binca Lomšek za kolagrafijo »Zatočišče« pa je prejela priznanje za uvrstitev na razstavo.

Avtor: Binca Lomšek; Foto: Likovno društvo Mengeš
Tagi