Razstava ob zaključku Likovne šole Vere Terstenjak

V ateljeju slikarke Vere Terstenjak je ob zaključku šolskega leta 2015/16 potekala pregledna razstava, na kateri so bile predstavljene neverjetne umetnine mladih umetnikov in umetnic, ki v letošnjem letu obiskovali njeno umetniško šolo.

Vera Terstenjak je umetnica, ki ima svoj atelje v katerem slika, riše, barva … In seveda poučuje mlade slikarske talente. Zelo je vesela, da svoj izjemen slikarski talent deli naprej na mlade rodove, saj je nagrada že to, da marsikateri učenec njene likovne šole postane v življenju slikar ali pa uspešen umetnik. Na pregledni razstavi ob zaključku Likovne šole, so se obiskovalci, med katerimi je bilo veliko staršev mladih umetnikov, sprehodilo po njenem ateljeju in po lepo urejenem vrtu, kjer so bile razstavljene izjemno zanimive slike. 

Vera Terstenjak je osnovno šolo končala v Domžalah, gimnazijo v New Yorku, kjer je na tekmovanju gimnazijcev v slikanju osvojila prvo mesto. Študij je nadaljevala na American Art School v New Yorku. Leta 1967 se je vrnila v Slovenijo in na Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani diplomirala iz slikarstva. Po diplomi se je posvetila slikarstvu in filmski scenografiji. Do sedaj je večinoma samostojno razstavljala v Ljubljani, Beogradu, Zagrebu, Slovenj Gradcu, Kranju, Domžalah, Stuttgartu, Mannheirnu, Frankfurtu, Hanauu, Gaggenauu, New Yorku, Havajih, Indiani, Parizu, Clermont-Ferrandu, Dunaju in Celovcu. Sedaj vodi tudi likovne delavnice za otroke. To pove vse o Veri Terstenjak. Naj živi umetnost še dolgo z njo in naj te lepe umetnosti razdeli še med mnogo mladih, nadobudnih bodočih umetnikov. S slikarsko šolo bodo nadaljevali jeseni z novim šolskim letom, kamor so seveda vabljeni mladi umetniki, kjer bodo lahko razvili svoj slikarski talent.

Avtor: Grega Pirc; Foto: Grega Pirc
Tagi