Razstava Neje Urh v Centru za mlade Domžale: Pot življenja

V četrtek, 23. februarja 2017, je bilo v Centru za Mlade Domžale odprtje samostojne razstave Neje Urh, ki jo je avtorica poimenovala Pot življenja, saj razstava prikazuje njeno ustvarjalno pot od osnovnošolskih let do danes.

Umetnost 24-letno Nejo Urh spremlja od otroštva, ko je ustvarjala z mamo, do danes, ko končuje študij notranje opreme na Fakulteti za dizajn. Njena razstava v Centru za mlade Domžale je namenjen očetu in materi ter starim staršem, ki so ji vsa leta stali ob strani, jo spodbujali in navduševali, čeprav jim je včasih povzročila tudi kakšen siv las ali dva. Z mamo sta že od malega vedno ustvarjali, tako da je bila umetnost vedno velik del njenega življenja. Ko se je v osnovni šoli spoznala z likovno umetnostjo je njena strast postala še večja. Predvsem po zaslugi učitelja Alojza Berleca, brez katerega bi njena pot danes bila drugačna. Umetnost je tako postala nepogrešljiv del njenega življenja.

Po končani osnovni šoli je svojo pot nadaljevala na Srednji medijski in grafični šoli v Ljubljani, kjer se je spoznala z grafiko ter 3D modeliranjem. Čeprav so bila leta srednje šole za njo težka in šole ni obiskovala prav rada, jo je ljubezen do ustvarjanja ponesla na novo pot, ki je bila polna izzivov, smeha ter novih dogodivščin.

Tako se je odločila, da nadaljuje svoj študij na Fakulteti za dizajn, na kateri zaključuje študij notranje opreme. Na fakulteti se je bolj podrobno podala v tehnični svet umetnosti. Podrobneje je spoznala pravila in trike, ki so ji prišli še kako prav. Čeprav je bila ta prečudovita pot včasih tudi težka in je hotela občasno tudi odnehati, jo je le pripeljala do tega prečudovitega dogodka. Brez vseh padcev in vzponov danes ne bi bila tu kjer je. Njena prva razstava tako končno krasi stene Centra za mlade Domžale.

Razstavo, ki vas bo popeljala skozi magični svet različnih tehnik in navdihov, ki jih je dobivala skozi leta, si lahko ogledate v Centru za Mlade Domžale do 20. marca 2017. Razstavo si poglejte skozi njene oči in se za kratek čas oddaljite od realnosti.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Center za mlade Domžale
Tagi