Razstava ljubiteljske slikarke Angele Dovžan “Krajina, portret, tihožitje” v Menačenkovi domačiji v Domžalah

Ker je mesec marec tradicionalno namenjen ženskam, so v Menačenkovi domačiji v Domžalah,  tokrat namenili svoj prostor ženski avtorici. Tako je v torek zvečer potekala otvoritev razstave ljubiteljske slikarke Angele Dovžan, ki se s slikarstvom ukvarja zadnjih deset let pod mentorstvom dipl. slikarke Marije Mojce Vilar v Društvu Lipa Domžale. Je pa avtorica razstave tudi nagrajena izbranka zadnjega likovnega natečaja Zeleno, ki te ljubim zeleno v Menačenkovi domačiji.

Na razstavi, ki so jo poimenovali: "Krajina, portret, tihožitje", prevladujejo izbrane slike krajin, portretov in tihožitij manjšega formata, ki so ustvarjene v tehniki olja na platnu. Razstavljene slike realistično podajajo svet, ki slikarko obkrožuje in navdihuje. Avtorica se igra z barvnimi odtenki, njena paleta pa je vedno polna modrih in zelenih odtenkov.

Ljubiteljsko slikarko Angelo Dovžan in njena dela, je v uvodu predstavil direktor Kulturnega doma Franca Bernika Domžale Milan Marinič, v kulturnem programu, ki je sledil pa je sodeloval Nejc Pirnat s kitaro.

Razstava bo odprta do 29. marca 2013. Ogledate pa si jo lahko ogledate vsak delavnik od 10. do 11. ure in od 17. do 18. ure, ob sobotah od 10. do 11. ure.

Avtor: Miha Ulčar
Tagi