Razstava Likovnega krožka OŠ Rodica v Centru za mlade Domžale: Barviti otroški svet

V centru za Mlade Domžale je bilo v četrtek, 30. januarja 2014, odprtje razstave Likovnega krožka Osnovne šole Rodica z mentorico Bredo Podbevšek, z naslovom »Barviti otroški svet«. Na razstavi je na ogled 72 del učencev Likovnega krožka OŠ Rodica in nekaj del mentorice.

Likovni krožek na Osnovni šoli Rodica deluje pod mentorstvom Brede Podbevšek že vrsto let. Obiskujejo pa ga otroci različnih starostnih skupin in sicer od šest do dvanajst let. Ustvarjalno se izražajo v različnih likovnih tehnikah. Krožek aktivno sodeluje na številnih likovnih natečajih. Vsa leta so zelo uspešni, kar dokazujejo številne nagrade. Teme slikanja se navezujejo na tematiko razpisanih natečajev: družina, odnos do živali, okolje, prehrana, poplave …

Breda Podbevšek je vsestranska ustvarjalka. Sodeluje na različnih likovnih kolonijah, pripravlja samostojne in skupinske razstave na slikarskem kot tudi oblikovalskem področju. Vzpodbuja mlade, ter svojo ljubezen in strast do umetnosti uspešno prenaša tudi na mlajše generacije. Z optimizmom gleda na barve življenja, ki odsevajo v njej sami.

Mentorica Likovnega krožka OŠ Rodica Breda Podbevšek.

Na razstavi predstavljajo svoja dela: Eva Berčan, Anže Cencelj, Pia Šimić, Jure Močnik, Andraž Močnik, Matej Zorc, Bor Skok. Luka Hrastnik (1.b), Luka Hrastnik, Sani Rastoder, Anja Simončič, Gašper Zajc (1.c), Jaša Fidler, Aleksander Kosanović (2.a), Vanesa Andrejič, Nika Juteršek, Senaid Keranović, Nika Planinšek, Ema Škorjanc, Vita Žerak Novak, Kaja Zajc (2.b), Gaber Jerman, Maja Korošec, Ajda Osojnik, Jan Simončič, Ajdin Pajazetović (3.a), Aljaž Zorc (3.b), Lana Fidler, Zorka Jeraj, Aljaž Lebeničnik, Nika Sedlak (3.c), Nina Brugger, Boni Auda, Klara Škrlj, Klara Semprimožnik, Manca Tratnik, Laura Močnik (4.a), Lucija Florjančič, Ela Kušar (4.c), Živa Žerak Novak (5.b), Loti Vrtačnik (5.c) in Breda Podbevšek (mentorica).

V Centru za mlade Domžale svoja dela razstavlja 41 učencev OŠ Rodica in mentorica Breda Podbevšek.

Na odprtju razstave je najprej vse prisotna pozdravila Mateja Absec iz Centra za Mlade Domžale. Sledil je nastop učencev OŠ Rodica, pod vodstvom mentorice prof. Drage Jeretina. Vse prisotne je pozdravila tudi mentorica učencev likovnega krožka Breda Podbevšek, ki je povedala, da otroci pri svojem delu izražajo občutja, ki jih znajo prenesti na dela. Med njimi pa je tudi nekaj velikih talentov.  V.d. direktorica Centra za Mlade Domžale, Tinkara Koleša, pa je prisotne obiskovalce povabila, da se udeležijo Likovnega, literarnega in fotografskega natečaja z naslovom »Šola včeraj, danes, jutri…«, ki ga je Center za mlade Domžale objavil ob 150-letnici ustanovitve prve domžalske šole in je namenjen vsem starostnim skupinam. Več o tem natečaju si lahko preberete TUKAJ.

Razstava bo na ogled do začetka meseca marca 2014. Ogledate pa si jo lahko od ponedeljka do petka, med 8.00 in 20.00 uro.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi