Razstava akrilnih slik Nadje Tiringer v Galeriji Dom Radomlje

V Radomljah so je bilo spet veselo. Toliko slikark in slikarjev na enem mestu težko kje najdeš. Potekalo je namreč odprtje prve samostojne likovne razstave slikarke Nadje Tiringer, ki že petnajst let dela in ustvarja v Likovnem društvu Senožeti. Odprtje razstave je bilo v četrtek, 25. maja 2017, v Galeriji Dom v Kulturnem domu Radomlje, kjer je Nadja na ogled postavila 23 zelo zanimivih slik.

Za uvodno in nadaljnje vmesne glasbene vložke na odprtju razstave Nadje Tiringer, je v kulturnem programu poskrbela prečna flavtiska Annemarie Glavič. Sledil je pozdravni govor Danice Šraj, predsednice Likovnega društva Senožeti iz Radomelj, ki je predstavila slikarko in avtorico razstave kot izjemno delovno, saj je tudi ena od soustanoviteljic tega likovnega društva. 

V nadaljevanju je nekaj več besed o avtorici povedal akademski slikar Janez Zalaznik, ki je sicer tudi mentor v likovnem društvu. "Nadja se kljub obveznostim redno udeležuje ur slikanja, pa tudi strokovnih ekskurzij in likovnih kolonij. Z leti si je pridobila veliko znanj in vedenj tako o sami slikarski obrti kot o brezkončnem številu možnosti, ki se likovniku ponudijo v ustvarjalnem procesu …"

Na svoji prvi samostojni razstavi v Galeriji Dom Radomlje se Nadja Tiringer predstavlja z izborom del, ki so v okviru študijskih ur in likovnih kolonij nastala v zadnjem desetletju. Večinoma gre za tihožitja, le nekaj je krajin. Številne slike so nastale v skladu z določenimi nalogami, ki so si jih v nekem obdobju kot del študijskega procesa zastavili pri delu v društvu. Marsikatera vaja, predvsem tiste, povezane z kubizmom in geometrijsko abstrakcijo, ki je bila zato z ustvarjalkino naravo in metodo dela čudovito ustvarjena.

Nekaj besed je spregovorila tudi avtorica razstave Nadja Tiringer, ki se je zahvalila vsem, ki so pripomogli k razstavi. Predsednica ji je podarila šopek in sledil je še samo kratki govor ob koncu programa, ko je Matej Primožič, vodja območne izpostave JSKD Domžale spregovoril nekaj besed o kulturi, saj če jo imaš rad, se predajaš za kulturo, potem pridejo tudi uspehi, z njimi pa razstave ali pač tisto, s čim se ukvarjaš. Ob koncu je Primožič še uradno odprl razstavo.

Razstava bo na ogled še v soboto 27. in v nedeljo, 28. maja 2017, od 15. do 18. ure ter v sredo 31. maja 2017, od 16. do 19. ure. Vljudno vabljeni na ogled.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi