Različnost pogledov – razstava fotografij Bince Lomšek in Miomire Šegina

Članici Likovnega društva Mengeš Binca Lomšek in Miomira Šegina sta pod mentorstvom Lojzeta Kalinška, v sredo, 16. septembra 2015, v preddverju Kulturnega doma Mengeš odprli razstavo svojih fotografij, ki je privabila številne obiskovalce. Razstavo so poimenovali z naslovom "Različnost pogledov".

Razstavljavka Binca Lomšek si je za tematiko izbrala področje, na katerih je veliko podrobnosti lepot, ki jih vidi le nadarjeno oko. Tako se je sprehodila po Ljubljani, po sečoveljskih solinah, kjer so nastale lepe fotografije, ki jih je mentor Lojze Kalinšek izbral izmed velike količine fotografij.

Miomira Šegina pa se je podala po svetu, od Slovenije, Italije, Skandinavije, Madžarske in po še nekaterih držav Evrope in sveta, zato je bilo tudi pri njenih odličnih fotografijah potrebno narediti selekcijo in izbrati tiste najboljše.

Na odprtju razstave sta v uvodu zaigrala priznana glasbenika Boris Krajnik na violo ter Marko Mozetič na kitaro, nato pa je predsednica Likovnega društva Mengeš, Leonida Goropevšek predstavila obe razstavljavki. Mentor Lojze Kalinšek je podal ocene za obe razstavljavki in izbrane fotografije ocenil za odlične. Dodal je še, da naj še kar naprej iščeta motive za fotografiranje. Sledila je podelitev šopkov, zatem pa je podžupan Občine Mengeš, Bogo Ropotar uradno odprl razstavo, ki bo predvidoma na ogled do 7. oktobra 2015, ob sredah med 10. in 12. uro, in med 18. in 20. uro ter eno uro pred predstavo, v času predstav.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi