Proti soncu – v MGC Bistrica na ogled akvareli Katarine Vidmar

Še nekaj dni si lahko v avli MGC Bistrica ogledate razstavo akvarelov slikarke Katarine Vidmar, ki svoja izbrana dela združila pod naslovom »Proti soncu«.

Katarina Vidmar se je v Ljubljano preselila v času študija iz Dolenjske. Že od nekdaj jo je zanimala umetnost, vendar si nikoli ni predstavljala, da bo nekoč tudi sama umetnica. Slikarka.

Po zaključenem študiju slikarstva na Visoki šoli za risanje in slikanje v Ljubljani, se je Katarina Vidmar posvetila predvsem stenskim poslikavam, novodobnim freskam in oblikovanju prostora. Sčasoma je razvila tudi svoj način slikanja, ki ga je poimenovala meditativno slikanje.

Gre za slikanje v posebnem stanju zavesti, v notranjem miru, ko je poudarek na ustvarjanju in ne na končnem izdelku.

Katarina Vidmar veliko razstavlja v številnih krajih širom Slovenije, njeni akvareli pa so vedno bolj prepoznavni tudi onkraj naših meja. Navdih za slikarska dela izhaja iz globokega čutenja in povezanosti z naravo. Je mentorica slikanja številnim dekletom, učenkam, ki so že zbrale pogum in v avli MGC Bistrica na ogled postavile svoje izdelke.

Tokrat pa si lahko v avli MGC Bistrica v Domžalah ogledate številna izbrana dela, ki jih je slikarka Katarina Vidmar združila v razstavo akvarelom poimenovano »Proti soncu«, ter si preberete podrobnejše informacije o slikarki in razstavljenih slikarskih delih.

Lepo vabljeni.

Avtor: Petra Petravič; Foto: Petra Petravič

Tagi