Potujoča fotografska razstava dobrih zgodb, ki povezujejo Slovenijo

V teh dneh po Sloveniji potuje potujoča fotografska razstava z naslovom “Evropska sredstva povezujejo”. Služba Vlade Republike Slovenija za razvoj in evropsko kohezijsko politiko skupaj z občinami, ki so sredstva že prejele, želi prikazati, kaj vse se je v tem času z sredstvi iz evropskih skladov naredilo. Razstava bo v središču Krašnje na ogled do 20. maja 2021.

Iz razstave smo lahko razbrali, v katerih občinah in za kakšen namen so bila porabljena sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj. V naši občini smo sredstva prejeli za izgradnjo večnamenske dvorane nad gasilskim domom Krašnja, ki je obenem prostor namenjen druženju, kulturi, gasilcem in ostalim društvom v kraju. O zglednem sodelovanju vseh naštetih društev je ob ogledu razstave spregovorila tudi županja mag. Olga Vrankar, ki je tokratno razstavo odprla le simbolično.

Z razstavo želi Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prikazati pomen evropskih sredstev za razvoj in povezovanje na različnih področjih. Sicer je razstava tudi spodbuda za vse tiste, ki se odločajo za koriščenje sredstev in tudi za nas, da še naprej stremimo k pridobitvi evropskih sredstev iz kohezijskih skladov, ob tehtnem premisleku, če projekte lahko tudi izvedemo.

S sodelovanjem PGD Krašnja, KUD Fran Maselj Podlimbarski in Občine Lukovica je bila investicija uspešno zaključena. Nadejamo se tudi, da bo v občini s pomočjo evropskih sredstev v prihodnosti uspešno zaključena še kakšna druga dobra zgodba, saj se s pomočjo evropskih sredstev vsekakor lahko naredi nekaj več za vse, ki sooblikujemo prostor našim zanamcem.

Besedilo in foto: DJD

Tagi