Ples barv – razstava mladih ustvarjalcev Centra za mlade Domžale

V Centru za mlade Domžale je bilo v sredo, 21. junija 2017, odprtje razstave likovnih del mladih ustvarjalcev Centra za mlade Domžale, ki so nastala v šolskem letu 2016/2017, v sklopu Ustvarjalnih delavnic, pod mentorstvom Mateje Absec. Razstavo so poimenovali Ples barv.

Ustvarjalne delavnice pod mentorstvom Mateje Absec v Centru za mlade Domžale potekajo že 17. leto zapored. Delavnice pa so potekale vsako sredo med 14.30 in 20.00 uro. Po besedah Vesne Železnik, ki je vodila odprtje razstave, je Mateja tako kot v preteklih letih, po ustvarjalni poti vodila tri skupine, razdeljene po starosti. 1. skupina – skupina do 13 let je bila najbolj živahna in glasna, saj so jo skozi celo leto sestavljala sama dekleta. Skupino so sestavljala: Pia Habjan, Ana Železnik, Maja Mišurić, Stela Brulc, Ariana Beganović,Ana Šebenik in Neja Žibert. »Seveda so vso pozitivno energijo z Matejino pomočjo prenesle na papir in nastala so sama izjemna likovna dela«, je o ustvarjalkah prve skupine povedala Vesna.

2. skupino oziroma mavrično skupino je sestavljalo 5 ustvarjalcev s posebnimi potrebami, to so bili: Ana Poljšak, Mojca Vrhovnik, Jan Prašnikar, Aleš Podkrajšek in David Zajc. Po besedah Vesne so bile mogoče za odtenek manj živahni kot prva skupina, a prav nič manj kreativni. Pod vodstvom Mateje so tudi oni ustvarili veliko edinstvenih likovnih del. Prav tako so imeli čas za kakšno gasilsko fotografijo, kot dekleta iz prve skupine.

3.skupino so sestavljali mladi umetniki nad 14. let: Neža Nemec, Maj Savnik, Petra Nemec, Nastja Trtnik, Leon Mali in David Pestotnik. Z Matejinimi napotki je ta skupina ustvarila veliko lepih in zanimivih likovnih del.

Seveda pa mladi umetniki niso samo ustvarjali, ampak so počeli še marsikaj drugega. Zaključek leta 2016 so obeležili s prednovoletno zabavo v Placu za Mlade, kjer so se družili, plesali in se sladkali. V mesecu maju so sodelovali pri projektu Skupaj smo večji, kjer so s svojimi likovnimi deli pomagali sestavljati največjo sliko na svetu In končno so dočakali zadnji vikend v maju, ko so se skupaj z Matejo in Tinkaro odpravili na likovno-ustvarjalni potep v Istro, kjer jih je čakalo že pravo poletno vreme. Kaj vse so počeli mladi ustvarjalci, kakšna dela so ustvarili in kako so ustvarjali so na odprtju razstave obiskovalcem pokazali v projekciji fotografij.

Na koncu je sledila še podelitev priznaj mladim ustvarjalcem. V zahvalo za Matejin trud in vodenje Ustvarjalnih delavnic ji je direktorica Tinkara Koleša izročila šopek.

Razstava bo v Centru za mlade Domžale na ogled do 25. avgusta 2017.

Več fotoutrinkov si lahko ogledate TUKAJ. 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Tagi