Pisane besede in razstava projekta Logout

Razstava v knjižnici Domžale prikazuje pisane izdelke učencev OŠ Domžale, PŠ Ihan, ustvarjene med tednom pisanja z roko. Obenem poteka tudi razstava o digitalni odvisnosti ob svetovnem dnevu varne rabe interneta. Logout, center za pomoč pri tveganih spletnih vedenjih, osvešča o uravnoteženi uporabi digitalnih medijev.

Na Oddelku za otroke in mladino si v Knjižnici Domžale od 12. do 26. februarja 2024 lahko ogledate razstavo Pisane besede.

Pisani izdelki so nastali izpod rok učencev OŠ Domžale, PŠ Ihan ob tednu pisanja z roko, ki ga obeležujemo od 22. do 26. januarja.  Če pišemo z roko, pišemo bolje, smo vztrajnejši in imamo večjo pozornost. Prav vsaka pisava pa je edinstvena in posebna.

Razstava Logout

Ob svetovnem dnevu varne rabe interneta, ki ga obeležujemo v februarju,  vabimo na razstavo o digitalni odvisnosti.

Zasloni in splet so postali sestavni del vsakdanjega življenja otrok in njihovih staršev. Vse več jih ima težave pri razumevanju sodobnega življenja otrok ter mladostnikov, mnogi pa izgubljajo ali pa so izgubili stik z njihovim življenjskim svetom.

Logout je prvi specializirani center pomoči ob različnih tveganih spletnih vedenjih, ustanovljen leta 2011. Naše poslanstvo je izboljšati dobro počutje v digitalnem okolju vseh, zlasti za otrok in mladostnikov, z zagotavljanjem zdravljenja, podpore, pomoči, informiranja, izobraževanja in ozaveščanja o uravnoteženi in zdravi uporabi digitalnih medijev in zaslonske tehnologije. Vodi nas težnja po kvalitetnem in strokovnem psihološkem svetovanju v ideji celostne obravnave vsakega posameznika, pri čemer neprestano nadgrajujemo svoje delo dela in skladno s tem, skušamo širiti zavest o učinkih digitalizacije med širšo javnostjo.

Razstava je na ogled od 12. februarja 2024 do 1. marca 2024.

Avtor: Knjižnica Domžale; Foto: Knjižnica Domžale

 

Tagi