Otvoritev fotografske razstave Močvirje je vir moči in tiskovna konferenca o pomembnosti ohranjanja mokrišč

V ponedeljek, 4. marca (na dan zapuščenih in pozabljenih živali), ob 17. uri, bo pred Športno dvorano Domžale potekala otvoritev fotografske razstave Močvirje je vir moči in tiskovno konferenco o pomembnosti ohranjanja mokrišč.  

V Občini Domžale smo od lanskega maja bogatejši za nov krajinski park Češeniške in Prevojske gmajne. Kljub zavedanju o pomenu ohranitve mokrišč pa del tega področja – gozd in mokrišče Želodnik ostaja nezavarovan in preti mu izgradnja nove poslovne cone.

Pobudnica in organizatorka razstave, društvo Terra Anima, je obenem tudi pobudnica civilne iniciative za ohranitev Želodnika. S pričujočo razstavo in tiskovno konferenco, želijo javnost ozavestiti o pomenu ohranitve mokrišč v širšem pomenu. Na primeru Želodnika želijo postaviti vsesplošno vprašanje kako želimo z mokrišči v Sloveniji ravnati v prihodnosti. Med govorci bo tudi Maja Brozovič, iz občine Trzin, ki bo spregovorila o tem, kako si ta občina zdaj, ko so izgubili večino mokrišč, prizadeva za njihovo ohranitev.

Na dogodku bodo na kratko spregovorili: županja mag. Renata Kosec, Anton Komat, Maja Brozovič in Špela Kaplja. 

Avtor: Špela Kaplja; Foto: Terra Anima