Odprtje razstave v Centru za mlade Domžale: »Veter v laseh«

V četrtek, 25. septembra 2014, je v prostorih domžalskega doma potekala sklepna prireditev Veter v laseh, kjer so podelili praktične nagrade dvema najboljšima ekipama iz vsake šole in si skupaj ogledali foto utrinke iz prireditve športno-rekreativne prireditve Veter v laseh, ki je potekala 18. septembra 2014, v Športnem parku Domžale.

Center za mlade Domžale je v letošnjem letu, kot lokalni organizator, pristopil k organizaciji športno-družabne akcije Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti, ki so jo izpeljali v sodelovanju s Športno Atletskim Društvom Mavrica pod vodstvom Mojce Grojzdek, Občino Domžale in Zavodom za šport in rekreacijo Domžale. Zaključno prireditev, ki je potekal v Centru za mlade Domžale, se je udeležila tudi podžupanja Občine Domžale, Andreja Pogačnik Jarc, ki je najboljšim ekipam podelila nagrade.

Namen prireditve je bil mladim med 6. in 25. letom predstaviti športne aktivnosti, kot najboljšo alternativo pasivnemu preživljanju prostega časa pred televizorjem in na družabnih omrežjih. Letošnje leto je prireditev potekala pod sloganom S športom do zabave z družino, kar pomeni, da so želeli privabiti prav vse generacije Domžalčanov.

Športna unija Slovenije že od leta 1996 na različnih krajih Slovenije v okviru projekta Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti in v sodelovanju z lokalnimi partnerji organizira športno-družabne prireditve, katerih namen je promocija športne dejavnosti kot zdravega in zabavnega načina preživljanja prostega časa in kot alternative vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Prizadeva si za širitev ljubezni do športa in kroga redno aktivnih s poudarkom na vključevanju tistih, ki so v športu manj dejavni. Vrednote, ki jih z ljubeznijo do športa širi, so: zdrav in pozitiven pogled na življenje, veselje, skupinski duh, pripadnost, vztrajnost, disciplina, zdrava zabava, spoštovanje in delavnost.
Izvedbo programa Veter v laseh je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Športne unije Slovenije.

Na letošnji prireditvi je sodelovalo preko 150 prostovoljcev iz 30 različnih domžalskih klubov in društev, ki so izvajali svoje športne in ob športne dejavnosti in prav vsem se v Centru za mlade Domžale iskreno zahvaljujejo. Dopoldanski čas je bil namenjen otrokom iz OŠ občine Domžale. Sodelovale so naslednje šole:

  • OŠ DOB (91 otrok)
  • OŠ RODICA (15 otrok)
  • OŠ ROJE (42 otrok)
  • OŠ DRAGOMELJ (148 otrok)
  • OŠ DOMŽALE (93 otrok)
  • OŠ VENCLJA PERKA DOMŽALE (94 otrok)
  • SKUPAJ 484 UČENCEV

Dopoldansko druženje na stadionu v Domžalah, so zaključili z plesom in petjem himne Vetra v laseh. Potem pa so športni ambasadorji: Luka in Jan Špik iz Veslaškega kluba Bled (zaposlena na športni enoti na Ministrstvu za notranje zadeve), Ana Zupan in Gregor Dimc iz Gorskega Kolesarskega kluba ENERGIJA in Marjan Bolhar iz Kluba borilnih veščin Domžale-Dob, predstavnikom vsake šole razdelili simbolične nagrade, namenjene za vse sodelujoče učence.

Kot že rečeno, je letošnje leto prireditev poteka pod sloganom – S športom do zabave z družino, zato je bil popoldanski termin namenjen prav njim. Kar pomeni, da so starši s svojimi otroki poskušali uspešno opraviti čim več športnih poligonov in ostalih delavnic ter se pri tem neizmerno zabavati. Ob koncu popoldanskega programa sta športna ambasadorja Ana Zupan in Gregor Dimc iz Gorskega Kolesarskega kluba ENERGIJA, izžrebala in podelila 10 nagrad družinam, ki so opravile vsaj 3 poligone oz. delavnice.

V Centru za mlade se zahvaljujejo vsem sponzorjem za pomoč, da so lahko izpeljali prireditev v takšnem obsegu in brez težav. Prav tako se zahvaljujejo društvo, klubom, policistom PP Domžale, gasilcem PGD Domžale-mesto za odzivno sodelovanje. Zahvaljujejo se tudi Mojci Grojzdek iz ŠAD Mavrice za povezovanje dopoldanskega programa in za vso ostalo pomoč ter mag. Janezu Zupančiču iz Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, ki jim je omogočil, da so se lahko gibali po vseh športnih igriščih Športnega parka Domžale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Center za mlade Domžale
Tagi