Odprtje razstave Bogdana Potnika ob njegovi 90-letnici – Pregled po poti ljubiteljske slikarske poti

Pregled po poti ljubiteljske slikarske poti, na odprtje razstave Bogdana Potnika ob njegovem 90. rojstnem dnevu je v prostore Občine Kamnik prišlo neverjetno veliko sorodnikov, prijateljev, znancev in obiskovalcev, ki jim je blizu slikarstvo.

Ob 90. rojstnem dnevu slikarja Bogdana Potnika, ki ga praznuje danes, 6. aprila, je bilo v preddverju Občine Kamnik, v sredo, 5. aprila 2017, odprtje pregledne razstave njegovega slikarskega delovanja. Velika množica obiskovalcev je potrdilo slikarju Bogdanu Potniku, da je celo življenje ustvarjal res odlične slike. Šestdeset del, klasična krajina, portret in tihožitje, je razvrščenih in na ogled v preddverju občinske stavbe vse do 28. aprila 2017. 

Bogdan Potnik, inženir strojništva in slikar, je začel s svojim ustvarjanjem že v zgodnji mladosti. Kmalu se je uveljavil kot slikar samouk. Področje njegovega dela je bilo zelo raznoliko, od grafike, linoreza, olja, tiskanja in oblikovanja bakra, največ pa je ustvarjal v akvarel tehniki. Za svoj likovni opus, s katerim je obogatil kamniški kulturni prostor, je leta 2005 prejel tudi zlato priznanje Občine Kamnik.

Ob odprtju razstave in ob 90. letnici slikarjevega rojstnega dne je potekal tudi bogat kulturni program, v katerem so sodelovali Tomaž Plahutnik na citrah, Matic Smolnikar na kitari, članici simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik Manja Planinc in Monika Vodlan na violini, Vladka Bučevec in Marija Golob pa sta recitirala verze, ki jih je napisal ravno za to priložnost Janez Medvešek. Strokovno mnenje ob razstavi je podal akademski slikar Lojze Adamlje. Slavljencu slikarju Bogdanu Potniku je za visok jubilej in dolgoletno ustvarjanje na likovnem področju čestital tudi Marjan Šarec, župan Občine Kamnik. Spremno besedo in vodenje odprtja pa je prevzel Tone Ftičar, predstavnik Območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.

Ob koncu se je slikar Bogdan Potnik zahvalil vsem za prejete čestitke in za res veliko udeležbo na odprtju razstave. Zahvalil se je tudi svoji ženi Mariji, ki je vseskozi njegova zvesta spremljevalka ter podpornica njegovega ustvarjanja in brez katere bi težko toliko ustvaril, kot je.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi