Odprtje likovne razstave učencev OŠ Roje – Tako jaz vidim svet

»Pravijo, da so naši likovni izdelki nekaj posebnega, da vidimo svet na drugačen način.

Ali je to res, se prepričajte sami!«

V Centru za mlade Domžale je bilo v četrtek, 19. januarja 2017, odprtje likovne razstave učencev Osnovne šole Roje, ki so jo poimenovali Tako jaz vidim svet. Učiteljici Meta Marolt in Meta Košir, profesorici likovne umetnosti in njihovi učitelji, so učencem pomagali, da so pri likovnem ustvarjanju, kjer so spoznali veliko različnih likovnih tehnik, upodabljali svet okoli nas na najrazličnejše načine in seveda, da so vsi ti izdelki, ki so razstavljeni sploh nastali. Učenci, ki razstavljajo, so stari od 11 do 25 let.

V programu na odprtju razstave, ki ga je vodila Klavdija Štajdohar so nastopili: Teja Kralj, učenka 6. razreda prilagojenega programa, ki je zaplesala ples z obročem ter Manca Rot, učenka 8. razred prilagojenega program in Matic Gabrilo, učenec 7. razreda prilagojenega program, ki sta ob spremljavi učiteljice Natalije Šimenc na kitari zapela pesem Sreča na vrvici.

Ravnateljica OŠ Roje Marjanca Bogataj je na odprtju likovne razstave v Centru za mlade Domžale povedala, da njihovi učence vedno naredijo tako kot mislijo in tako je po njenih besedah tudi prav. Tudi sama je veliko let učila likovni pouk in je vedno občudovala njihove stvaritve: »Vsaka njihova risba je nepojmljiva. Ustvarjajo pa tudi druge izdelke, kot so razni okraski, uporabni predmeti, svečke, aranžmaji, čestitke … Nekaj čudovitega in vsak, ki pride k nam, ko vidi otroke kako ustvarjajo in njihove izdelke, pravi, da bi moralo biti tako na vseh šolah. Res jim želimo omogočiti, da imajo pri svojem ustvarjanju na razpolago čim več materialov, pri tem nam pomagajo donatorji. Naši dve učiteljici Meta Marolt in Meta Košir sta vedno polni idej, s katerimi nudita učencem številne priložnosti, kot so ti likovni izdelki, katerih rdeča nit je Kako jaz vidim svet. Vsi občudujemo njihove izdelke. Vse je v mavričnih barvah. Vse je lepo in sončno, tako kot si na naši šoli želimo za naše otroke. Lepo, sončno, svetlo in mavrično. In naj bo tako še naprej.«

Učiteljica Meta Marolt je povedala, da sta naslov z učiteljico Meto Košir izbrali skupaj, saj sta dejansko vedeli, da učence lahko z omenjenim naslovom popeljeta po svetu skozi njihove uči. »V njihovih delih lahko opazujete živali, rastline, ulice, hiše, kraje in to celo najbolj oddaljene, vse do Avstralije in Severnega tečaja. Ob tej priložnosti moram povedati, da sem ponosna na učence, ki so se res potrudili, saj je bilo za vsako njihovo delo vloženega veliko truda, tako učencev kot učiteljev. Vsaka slika je posebna dogodivščina. Je velik uspeh, ki učencem pomaga, da so uspešni tudi na drugih področjih. Res vas lepo vabim na potovanje po svetu in upam, da boste uživali«, je še povedala Meta Marolt.

Učenci, ki so ustvarjali pod vodstvom mentorice Mete Marolt:
Meta Šter, Mihael Šerkezi, Iza Jarec, Marko Lukič, Zvonko Stranščak, Marjan Makuc, Katarina Juračič, Jesika Beganovič, Jan Lamberšek, Luka Volčini, Urban Rovšek, Žiga Zelenik, Jan Prašnikar, Klara Stojc, Adijana Halkić, Jakob Oblak, Sara Hurja Ajdarpašič, Bojan Vuk, Boris Vahtar, Nina Malgaj, Denis Đulić, Martin Kocjančič, Ivan Stojkovski, Lan Martin Hodžič, Simon Šteblaj, Julija Lunar, Jure Šircelj, Jaka Cerar, Oddelki PPVI – Različni avtorji, 8. razred, 6. / 7. razred, 7. razred.

Učenci, ki so ustvarjali pod vodstvom mentorice Mete Košir:
Marjan Makuc, Julija Lunar, Gordana Stranščak, Blentina Sinani, Katarina Juračič, Manca Rot, Jesika Beganovič, Bine Žabkar, Iza Jarec, Meta Šter, Mihael Šerkezi, Marko Lukič, Zvonko Stranščak, Urban Rovšek, Oddelki PPVI – Različni avtorji, 9. razred.

Ogled razstave bo v Centru za mlade Domžale možen do 20. februarja 2017.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi