Mali likovni ustvarjalci iz Vrtca Urša, enote Bistra, svoj navdih iskali v krogu najbližjih – družini

»Mesec marec je res lep! Prične se pomlad, ptički se ženijo, vsi smo veseli, da imamo svojo družino. Eni večjo, drugi manjšo, da se imamo le radi in nam je lepo!«, so zapisali v vabilu na odprtje razstave likovnih del otrok iz Vrtca Urša, enote Bistra, ki bo v Centru za mlade Domžale na ogled do sredine aprila.

Center za mlade Domžale je znova odprl svoja vrata najmlajšim. Z likovno razstavo se tokrat predstavljajo otroci iz Vrtca Urša, enota Bistra. Svoj navdih so iskali v krogu najbližjih – družini, saj so ustvarjali na temo moja družina z različnimi likovnimi tehnikami. Kot poudarjajo imajo eni večjo, drugi manjšo družino, a pomembno jim je, da se imajo radi in jim je lepo.

Dela so nastala pod mentorstvom vzg. Vesne Senčar, pom. vzg. Bojane Jukič (skupina Zajčki, 2-3 leta), vzg. Jelke Kokalj, pom. vzg. Tine Zupan, pom. vzg. Žige Križnika (skupina Slončki, 4-5 let), vzg. Zvonke Doberšek, pom. vzg. Sabine Vetrih (skupina Metulji, 5,6 let).

Odprtje razstave, na kateri otroci predstavljajo svojo ustvarjalnost, domišljijo in doživetost na temo družine, je bilo v četrtek, 23. marca 2017 v Centru za mlade Domžale. Klavdija Štajdohar, ki je vodila odprtje razstave, je v uvodu dejala, da je bila družina rdeča nit, ki je vodila otroke pri ustvarjanju, pri tem pa so jih usmerjali strokovni sodelavci vrtca.

Jelka Kokalj, vodja enote Bistra, Vrtca Urša, je povedala, da so veseli, da so prišli v ta prostor, kjer lahko predstavijo velike umetnine njihovih umetnikov. Temo Družina so si po njenih besedah izbrali zato, ker je mesec marec, ki je tudi po njihovem letnem načrtu mesec posvečen družini: »Vse skupaj smo združili tudi z raznimi popoldanskimi nastopi, ki jih imamo v vrtcu. Strokovne sodelavke smo se odločile, da otroci tudi likovno ustvarjajo na to temo. Vsaka vzgojiteljica v dotični skupini je izbrala svojo tehniko, seveda prilagojeno starosti otrok. Skupno pa naj je bilo to, da je družina tisto, kar nas drži skupaj. Vsebino in tehniko smo jim povedali, največji ustvarjalci pa so bili seveda naši otroci.« 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi