Mag. Blaž Slapar: Podoba se na ogled postavi

V ponedeljek, 2. novembra 2015, je bilo v Knjižnici Domžale odprtje razstave risb, slik in vizualnih komunikacij mag. Blaža Slaparja, univ. dipl. oblikovalca, ki se je rodil 26. oktobra 1982 v Ljubljani.

Mag. Blaž Slapar se spominja trenutka v otroštvu, ko je sedel za mizo in se učil matematike. V agoniji se je prebijal skozi enačbe, račune in logaritme. Kako lep dan bo, ko bo lahko delal samo tisto, za kar je rojen; slikarsko umetnost. Spomini iz otroštva so se mu izpolnili. Sedaj dopoldne riše, slika in oblikuje, zvečer pa poskuša svojo umetnost približati mladim in malo manj mladim ustvarjalcem. Kot je dejal Blaž, je njegov cilj pri slikarski šoli vedno enak; spodbujanje ustvarjalcev vseh starosti za premikanje lastnih kreativnih mej. Nekateri to počnejo z lahkoto, nekateri nekoliko težje, toda vsi v svoje izdelke vložijo najboljše, kar ta hip zmorejo. In na to je zelo ponosen. Ponosen pa je tudi na svoje izdelke; risarska in slikarska dela z motiviko pokrajin in tihožitij. Dela iz grafičnega oblikovanja vizualnih komunikacij, kot so logotipi, celostne grafične podobe, plakati, knjige, CD-ji, koledarji in ostala komunikacijska sredstva. Na razstavi pa so prikazana tudi dela iz šestletnega mentorstva v zasebni slikarski šoli Blaža Slaparja. Vsa dela so iz obdobja 2009/2015. Tako ima vsestranski umetnik sedaj Oblikovalski studio/Slikarski studio/Slikarsko šolo Blaž Slapar.

Pogovor z vsestranskim ustvarjalcem mag. Blažem Slaparjem je vodila Bernarda Mal, obiskovalcev odprtja razstave pa je bilo veliko, saj so prišli tudi učenci likovne šole s starši in prijatelji … Tako smo se pomikali po razstavnem prostoru Knjižnice Domžale od panoja do panoja ter poslušali pogovor. Veliko odrekanja, ur in dela je bilo porabljenega za en plakat, naročeno sliko za rojstne dni, pa koledarje … a na koncu je nastal izdelek vreden občudovanja.

Ob koncu razstave so se vsestranskemu umetniku še primerno zahvalili in razstava je bila odprta. Razstava je na ogled od 2. do 21. novembra 2015.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi