Kvadrat in krog, kocka in krogla

V okviru Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Domžale in Območne izpostave Kamnik je v petek, 4. decembra 2015, v Galeriji Domžale potekalo odprtje regijske tematske razstave izbranih likovnih del s področja Gorenjske. Gre za peto tematsko regijsko razstavo izbranih del, ki je letos na ogled v Domžalah vse do sredine decembra.

V uvodu je vse prisotne najprej pozdravil koordinator JSKD RS, Območne izpostave Domžale, Pavel Pevec, ki je povedal, da sta izbor razstavljenih slik izvedla akademska slikarja Janez Praprotnik in Janez Zalaznik. Na razstavi je možno videti slike članov Likovnega društva Kamnik (Kokol Mitja), Likovne skupine Društva Lipa, Univerze za tretje življenjsko obdobje (Šetina Dragica, Žmavec Tatjana), Puhart Kranj (Kuhar Boštjan, Kurillo Dragica, Matinjak Ines, Štern Marija, Oman Ivo), Likovnega društva Senožeti Radomlje (Hribernik Feliks, Kramarič Tone, Moravec Jelka-Ela, Pirc Helmtrud, Skulj Tomaž, Slatner Nuša, Sušnik Alenka, Šešet Marija, Šraj Danica, Šuštar Irena, Vesel Jana, Židanek Veronika) ter še samostojna avtorja (Benedik Anton, Murko Branko).

Namen tokratne razstave je prikazati kakovostne rezultate ljubiteljske likovne ustvarjalnosti. Predhodno sta bila organizirana dva seminarja na katerih je akademski slikar Janez Zalaznik predstavil vsebino natečaja, ki je bila omejena z uporabo kvadratnih in/ali okroglih oblik kot prevladujočih elementov likovne kompozicije.

Selektor, akademski slikar Janez Praprotnik je ob odprtju razstave povedal, da so avtorji za letošnji republiški natečaj JSKD Kvadrat in krog, kocka in krogla prispevali zelo različno zasnovana dela – od minimalistično urejenih do celo »razdvojeno« sestavljenih, kar je tudi pričakoval.

Regijska razstava, ki je organizirana v okviru rednega medobmočnega programa Koordinacije JSKD za Gorenjsko, v sodelovanju območnih izpostav Kranj, Radovljica, Jesenice, Tržič, Škofja Loka, Kamnik in Domžale, bo v Galeriji Domžale na ogled do 14. decembra 2015.

V kulturnem programu na odprtju razstave je sodeloval Orkester flavt Glasbene šole Domžale, po vodstvom mentorice Andreje Marčun.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Tagi