Kamniški fotografi z razstavo sklenili »koronsko« leto

Člani foto kluba Kamnik se v galeriji Doma kulture Kamnik predstavljajo s pregledom svojega fotografskega ustvarjanja v minulem letu. Zaradi omejitvenih ukrepov, zaradi katerih ogled razstave trenutno ni mogoč, so na odprtje povabili preko spleta.

V četrtek, 3. decembra 2020, je potekalo spletno odprtje razstave FKK OFF!, ki so jo člani Foto kluba Kamnik pripravili v galeriji Doma kulture Kamnik. Omejitveni ukrepi zaradi epidemije covida-19 za zdaj preprečujejo organiziranje in obiskovanje tovrstnih dogodkov, zato so člani foto kluba otvoritev pripravili in predvajali preko svojega Facebook kanala, v galerijo pa bodo obiskovalce povabili takoj ko, oz. če bo to mogoče.

Kot je ob odprtju razstave povedala predsednica kluba Ana Stanovnik Perčič, letošnje, 15. leto delovanja kluba zaradi epidemije covida-19 ni bilo povsem takšno kot so si zamislili, a so vseeno uresničili zastavljene cilje in odprli tudi dve razstavi. »Kljub zelo nenavadnemu letu, smo se člani redno srečevali, čeprav so se sestanki v času obeh valov epidemije povsem preselili na spletne platforme za videoklice. Spraševali smo se, ali ima smisel pripravljati razstavo, ki jo bo zaradi omejitvenih ukrepov videlo le malo ljudi, a smo nazadnje vendarle sklenili, da razstava ni zgolj enkraten dogodek, temveč plod dolgotrajnejšega procesa in dela. Zato sem vesela in ponosna, da nam jo je danes tudi uspelo odpreti, čeprav na nekoliko drugačen način, in da sodeluje 12 zagnanih članov,« je še povedala predsednica kamniškega fotografskega kluba.

FKK OFF! je vsakoletna razstava članov, na kateri predstavijo svoje delo preteklega leta. Tema letošnje razstave je prosta, vsak izmed razstavljavcev se tako predstavlja s svojo samostojno serijo oz. fotografijo.

V naboru del najdemo raznovrstno fotografsko gradivo. Med drugim denimo dokumentarne serije, ki tematizirajo aktualne dogodke minulega leta in motive lokalnega okolja ter narave. Druge se osredotočajo na odnos med človekom in naravo. Med razstavljenimi deli pa najdemo izpostaviti tudi diptih, ki tematizira razmerje med fotografijo in risbo, ter serijo, ki v polje fotografskega ustvarjanja vnaša poezijo.

Na razstavi, ki bo (bolj ali manj za zaprtimi vrati) potekala do 4. januarja prihodnje leto, sodelujejo Ilona Mrgole, Pina Lenart, Liza Praznik, Jana Bratuž, Janez Glavač, Primož Poljanšek, Duša Colnar, Dušan Letnar, Simon Podgoršek, Martin Fujan, Bojan Mijatovič in Aleš Senožetnik.

Avtor: Foto klub Kamnik; Foto: Foto klub Kamnik

Tagi