Gostovanje fotografske razstave Seno-otava v KUD Jarem v Zavrhu

Že kar tradicionalno vsako leto gostimo eno od naših fotografskih razstav v Kulturno umetniškem društvu Jarem v Zavrhu pod Šmarno Goro v rojstni hiši Jakoba Aljaža.

Na željo gostitelja smo fotografsko razstavo z naslovom Seno-otava postavili in včeraj, 9. aprila 2024, ob 18.uri odprli razstavo z dveh delavnic v Arboretumu Volčji Potok. S temi delavnicami smo se s fotografijo posvetili redkim, dragocenim znanjem in spretnostim, ki so jih naši predniki odlično obvladali. V dveh galerijah je razstavljenih 30 okvirjev s fotografijami udeležencev obeh delavnic. Prikazana sta bila tudi dva video posnetka z delavnic, kjer je nazorno prikazano delo »kosca po starem«. V tem delu je zelo dober Peter Rojc, ki je navdušil navzoče tudi s svojo preprosto razlago »o koscu po starem«.

Prireditev je vodil Gregor Meglič, pohvalil naša prizadevanja in delo. Predsednik KUD Jarem je izročil Mavrici darilo, delo njihovih članic, knjigi Teta Zima, avtorice Anamarije Meglič in Tončka v svečani preobleki, avtorice Sonje Porenta. Prijetno druženje in sproščen pogovor ob koncu predstavitve je prinesel tudi nekaj načrtov za prihodnje gostovanje v tej muzejski hiši. Razstava bo na ogled vse do druge polovice meseca maja.

Avtor: Binca Lomšek; Foto: FKVK Mavrica

Tagi