Galerija na prostem »Sprehod ob Pšati« odlično uspela

V soboto 18.6.2016 so neumorni člani Likovnega društva Mengeš pripravili spomladansko galerijo na prostem »Sprehod ob Pšati«. V čudovitem spomladanskem vremenu in pravem, skoraj poletnem soncu, so lipe v Staretovem drevoredu nudile senco devetnajstim likovnikom in njihovim slikam.

Letos društvo praznuje 20. obletnico delovanja, zato so se še posebej potrudili. Poleg članov društva so gostili kar devet gostov iz sosednjih občin Trzina, Cerkelj, Radomelj, Ljubljane… Razstavljenih je bilo skupaj kar 143 slik in 5 kipov, poleg številnih stojal s temi slikami pa so na breg Pšate razstavili še tri skupinske mandale. Vsaka od njih je sestavljena iz 25 platen različnih avtorjev – članov društva in so večje od dveh metrov. Prva skupinska slika je poustvarjena po ilustraciji Ančke Gošnik Godec »Babica pripoveduje«, druga je poustvarjena po slikarju iz 16. stoletja Pietru Brueglu »Na tržnici«, tretja najnovejša »Mengeška mandala« pa se je le preselila iz preddverja kulturnega doma Mengeš na breg Pšate. Je avtorsko delo članov društva z mengeškimi posebnostmi , ki jih je na vogalih upodobila Binca Lomšek.

Skozi dan so imeli veliko obiskovalcev. Predsednik Turističnega društva Dobeno Martin Einsidler in njegova žena se nista mogla nagledati razstavljenih umetnin. Med zgodnimi je bil tudi župan občine Mengeš gospod Franc Jerič, ki je članice društva pohvalil s stavkom: »Vreme je tako, kot ste si ga zaslužile.« To je priznanje za vse člane društva, da sta njihovo delo in napredek v Mengšu opažena ter da ga znajo ceniti. Za uspešno delo v društvu je zaslužen mentor, likovni pedagog, slikar in fotograf Lojze Kalinšek, kateremu se lepo zahvaljujejo.

Člani društva se za spodbudne besede in pohvale ob tej lepi prireditvi zahvaljujejo, saj jim dajejo elan za trud v prihodnosti.

Avtor: Jakobina Šmon, foto: Jakobina Šmon
Komentarji uporabnikov
Tagi