Fotografska razstava MAK 2015

Fotografski klubi Mavrica, Ažbe in Kamnik so se dogovorili, da bodo pripravljali vsako leto skupno razstavo. Pred sedmimi leti je štafetno palico prevzel radomeljski klub, naslednje leto Škofjeločani, nato Kamničani. Za organizacijo 7. razstave so se morali potruditi fotografi v Radomljah. Imenovali so organizacijski odbor, pokrovitelj je bila domžalska izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, fotografije pa so ocenjevali Dušica Kunaver, Lado Kutnar in Andraž Gregorič. Razpisani temi sta bili Slovenska stavbna dediščina in Svobodna tema. Prvo so avtorji morali izraziti s fotografijami na papirju, ki so bile na ogled v obeh razstaviščih radomeljskega kulturnega doma, drugo so prikazali kot projekcijo na dan odprtja.

Razstavo so odprli 9. novembra 2015, v Kulturnem domu Radomlje. Za uvod so pokazali filmski portret kamniškega slikarja Poldeta Miheliča. Pavle Pevec je v imenu pokrovitelja odprl razstavo in se zahvalil Mavrici za desetletja kulturnega ustvarjanja. Skupaj z Urošem Resnikom, vodjem fotografske sekcije sta podelila diplome in nagrade v prosti temi. Žirija se je odločila, da 1. nagrado podeli Klemnu Brumcu, 2. nagrado Albinci Kosmač, 3. nagrado Mateji Absec. Diplome so prejeli Blaž Peterka, Jože Kragelj, Blaž Janežič, Andrej Flerin in Jan Rojc.

Za razstavo v zvrsti Stavbna dediščina je žirija izbrala sedemintrideset fotografij. Nagrajence in občinstvo je nagovorila Dušica Kunaver. Skupaj z Urošem Resnikom je podelila nagrade in diplome. Prejeli so jih Janez Kosmač, 1. nagrado, Mateja Absec, 2. nagrado, in 3. nagrado Peter Pokorn. Diplome so si prislikali Tinkara Koleša, Matevž Cerar, Jože Kragelj, Peter Rojc in Mira Kavčič.

Avtor: Igor Lipovšek; Foto: Iztok Končina
Tagi